14:20 18.04.2021

Куратори ОРДЛО розгорнули масштабну інформаційну кампанію з дискредитації ЗСУ - українська сторона СЦКК

2 хв читати
Куратори ОРДЛО розгорнули масштабну інформаційну кампанію з дискредитації ЗСУ - українська сторона СЦКК

Протягом останніх двох місяців російські куратори ОРДЛО розгорнули проти Збройних сил України масштабну інформаційну кампанію з дискредитації та "демонізації" українських військових, повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі в неділю.

"Метою кампанії є створення та поширення фейків про обстріли Збройними Силами України населених пунктів на тимчасово окупованій території. Зазначені інформаційні вкиди спрямовані на переконання місцевого населення у намірах української сторони найближчим часом розпочати воєнну операцію з деокупації тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей ", - цитують заяву української сторони в СЦКК у прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

Зазначається, що "посиленням загальної картини підготовки до оборони" служать кадри, на яких зміцнюють міські споруди мішками з піском в Донецьку та інших тимчасово окупованих містах.

"З цією метою протягом 12-17 квітня окупантами сплановано та проведено низку вогневих провокацій із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння (мінометів калібру 120 мм та 82 мм, протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра») у напрямку населених пунктів Опитне, Піски, Мар’їнка, Новомихайлівка з Донецька", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що 14 квітня в так званих ЗМІ на тимчасово окупованих територіях, поширювали черговий фейк про обстріл одного з районів цього міста, внаслідок чого нібито загинув мирний житель.

"Загибель мирних жителів в останній час є невід’ємним елементом пропагандистської компанії окупантів, яка продовжує курс на "демонізацію" Збройних Сил України. Традиційними пропагандистськими кліше також є обстріли релігійних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, вбивство дітей", - наголошує українська сторона в СЦКК.

Вона додає, що в наступні дні російські найманці продовжували провокації, під час яких широко застосовували заборонене озброєння, незважаючи на попередження з боку СММ ОБСЄ щодо дотримання режиму припинення вогню.

Зокрема, 17 квітня, незважаючи на роботу Місії на північно-західній околиці Донецька, окупанти, починаючи з 14.00 здійснили три обстріли позицій Збройних сил України, внаслідок чого дістав поранення військовослужбовець однієї з військових частин.

Українська сторона СЦКК прогнозує, що "на тлі зростання кількості обстрілів з боку збройних формувань РФ із забороненого озброєння - збільшиться кількість інформаційних вкидів зі звинуваченнями в обстрілі з боку ЗС України".

"Збройні Сили України безумовно дотримуються режиму припинення вогню. Усі заяви окупантів про ігнорування українською стороною координаційного механізму та досягнутих домовленостей не відповідають дійсності і спрямовані на свідоме загострення ситуації з боку проросійських найманців. А систематичні порушення режиму припинення вогню з їхнього боку є нічим іншим, як відвертими провокаціями на фоні ескалації напруженості навколо кордонів України", - підкреслюють в СЦКК.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА