20:24 18.04.2021

На Полтавщину прибула перша партія вакцини Pfizer у кількості 1 170 доз

2 хв читати
На Полтавщину прибула перша партія вакцини Pfizer у кількості 1 170 доз

У Полтавську область 18 квітня прибула перша партія вакцини виробництва Pfizer-BioNTech у кількості 1 170 доз, отриманої Україною в рамках глобальної ініціативи COVAX, повідомив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

"Сьогодні Полтавщина отримала 1170 доз вакцини Comirnaty виробництва компаній Pfizer-BioNTech. Вона містить у собі молекулу, яка вчить клітини виробляти коронавірусні білки, необхідні для формування імунної відповіді. Першими цим препаратом вакцинуватимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей, далі – працівників ДСНС та прикордонників. Інтервал між щепленнями становить 21 день. Це тільки перше постачання вакцини Pfizer-BioNTech. Далі будемо замовляти чергову партію в кілька тисяч доз", - розповів Синєгубов.

Зазначається, що 19 квітня 132 людини Горбанівського геріатричного пансіонату отримають щеплення вакциною Pfizer. Працюватимуть будуть дві мобільні бригади, які пройшли відповідне навчання.

Крім того, на поточному тижні в Полтавську область надійшло 8 тис. доз вакцини від компанії Sinovac, якою вакцинують людей, що мають проблеми зі здоров'ям, зокрема, не в змозі пересуватися самостійно і перебувають удома, а також соціальних працівників, які їх обслуговують.

Також нею вакцинують осіб, які забезпечують роботу ЗНО (педагогів, вчителів) і контингент військових миротворців. Найближчим часом область знову отримає серію вакцини AstraZeneca - понад 13 тис. доз. Вона призначена для вікової категорії людей "60+".

"Полтавщина розширює коло співвітчизників, які отримують щеплення від коронавірусу. Вакцинація – єдиний інструмент, який допоможе зупинити пандемію", - зазначив Синєгубов.

Джерело: https://www.adm-pl.gov.ua/news/poltavshchina-otrimala-vakcinu-pfizer-biontech

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА