06:57 19.04.2021

Білорусь, як і раніше, готова надавати майданчик для ТКГ з ситуації на Донбасі - заступник держсекретаря Ради безпеки

2 хв читати
Білорусь, як і раніше, готова надавати майданчик для ТКГ з ситуації на Донбасі - заступник держсекретаря Ради безпеки

Білорусь, як і раніше, готова надавати майданчик для тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі, заявив заступник держсекретаря Ради безпеки Білорусі Володимир Арчаков.

"Білорусь не бачить альтернативи Мінським домовленостям - у всякому разі, інших немає. Ми як і раніше готові надавати майданчик для роботи Тристоронньої контактної групи, тому що...цей відеоформат перетворюється на якесь практично марне телевізійне дійство", - сказав Арчаков в ефірі телеканалу "Білорусь 1" у неділю.

Він наголосив, що Білорусь завжди дотримувалася і дотримується мирних шляхів вирішення абсолютно будь-яких протиріч. "Щодо конфлікту на Донбасі, ми як і раніше переконані у тому, що він може бути вирішений виключно дипломатичними заходами", - зазначив заступник держсекретаря Ради безпеки.

"Користуючись нагодою, я хотів би висловити таку думку, що українська сторона могла б себе вести щодо нас і більш коректно. Оскільки лунають крики, що ми тут мало не збираємося вторгатися ... Я ніколи не повірю, що українські військові або спецслужби настільки некомпетентні, щоб не відрізнити шум лісовоза від руху колони бронетанкової техніки", - додав Арчаков.

За його словами, Білорусь, незважаючи ні на що, "готова в будь-якому форматі взяти участь у врегулюванні конфліктної ситуації, що виникає і загострюється".

Раніше глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук виступив з пропозицією про перенесення переговорів щодо Донбасу з Білорусі. Міністр закордонних справ республіки Володимир Макей вважає її сміховинною. "Подібного роду вакханалія навколо цієї заяви говорить про небажання окремих українських політиків дотримуватися тих домовленостей, які були досягнуті в Мінську", - заявив міністр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

Міноборони України запроваджує нову процедуру отримання офіцерського звання для мобілізованих медиків

Сенатор США Грем сподівається, що 2024-й стане роком якісної переваги українських сил і зазначив важливість ухвалення закону про мобілізацію

Зеленський подякував ЄС за створення нового фонду допомоги Україні

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА