08:13 19.04.2021

Британська влада має намір ухвалити закон для захисту від "ворожих держав"

2 хв читати
Британська влада має намір ухвалити закон для захисту від "ворожих держав"

Особи, що працюють у Великій Британії від імені урядів іноземних держав, будуть зобов'язані зареєструвати свою присутність у королівстві відповідно до нового закону про захист нації від ворожих держав, таких як Китай і Росія, повідомляє The Times.

За даними видання, прем'єр-міністр Борис Джонсон скористається промовою королеви 11 травня, щоб оголосити законопроект про протидію ворожим державам. Цей законопроект міститиме вимогу до всіх осіб, які працюють від імені іноземних урядів у Великій Британії, реєструвати свою присутність. За невиконання цієї вимоги доведеться відповідати за законом.

Також, повідомляє газета, уряд відновить закон про державну таємницю, щоб його можна було використовувати проти осіб, які намагаються підірвати інтереси Великої Британії з-за кордону, включно з кіберхакерами, які працюють від імені ворожих держав.

Зазначається, що Джонсон сповнений рішучості продовжувати ці заходи на тлі зростаючої стурбованості діяльністю Росії і Китаю.

Минулого тижня посол Росії у Великій Британії Андрій Келін був викликаний до МЗС Великої Британії, де йому висловили стурбованість "зловмисними діями" Москви.

"МЗС Великої Британії викликало російського посла через серйозну стурбованість Великої Британії у зв'язку зі зловмисною діяльністю (Росії - ІФ)", - йдеться в повідомленні британського відомства.

Серед таких російських дій згадувалися кібератаки, втручання у вибори, нарощування військової присутності на кордоні з Україною і в Криму.

Згідно із заявою, заступник міністра закордонних справ Великої Британії Філіп Бартон наголосив, що Лондон підтримує озвучені раніше в четвер президентом США Джо Байденом санкції через дії Росії.

"Він (Бартон - ІФ) поінформував посла, що Велика Британія продовжуватиме працювати з союзниками, щоб протидіяти зловмисним операціями з боку російських розвідслужб", - наголошується в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА