13:04 19.04.2021

Засновники Центру національної стійкості та розвитку закликали владу взаємодіяти з опозицією в умовах військової ескалації

2 хв читати
Засновники Центру національної стійкості та розвитку закликали владу взаємодіяти з опозицією в умовах військової ескалації

Ескалація ситуації на Донбасі, стягування російських військ до кордонів України та ризик прямої військової агресії потребують єдності та згуртованості українського суспільства, заявили засновники Центру національної стійкості та розвитку Олександр Данилюк, Павло Клімкін і Руслан Рябошапка.

У своїй заяві, оприлюдненій у понеділок, вони зазначають, що на тлі загострення ситуації виникає ризик, що "Україні ззовні нав'яжуть небезпечні варіанти, як сталося з Мінськими домовленостями у 2014-2015 роках".

"Нові зобов’язання, які може взяти на себе влада, спробують представити суспільству, як дипломатичну перемогу задля уникнення широкомасштабної війни. Але на практиці вони можуть іще більше ускладнити ситуацію, поклавши додаткові зобов’язання на нашу країну та посиливши позиції агресора", - попереджають Данилюк, Клімкін і Рябошапка.

Вони зазначають, що "особливе занепокоєння викликають переговори радників лідерів держав "нормандського формату" щодо так званих кластерів, додаючи, що недовіра до таких рішень ускладнить їх практичну реалізацію, загострить внутрішню кризу та дестабілізує країну.

"Владі важливо не залишатися наодинці з проблемою, а залучити людей із практичним досвідом, здатних здійснити ситуаційний аналіз і виробити найсильніші переговорні позиції", - йдеться в заяві.

Співзасновники Центру запропонували владі свою професійну підтримку та закликали всі політичні сили зупинити електорально мотивовану критику в умовах зовнішньої агресії.

Також вони закликали владу проявити відповідальність і зрілість, взаємодіяти з політичними опонентами та громадянським суспільством заради інтересів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА