19:18 19.04.2021

У Запорізькій області щотижневий приріст хворих на COVID-19 знизився з 60% до 20%

2 хв читати
У Запорізькій області щотижневий приріст хворих на COVID-19 знизився з 60% до 20%

Запорізька область залишила четвірку регіонів - "лідерів" із захворюваності населення на короновірусну інфекцію. Місцеві санітарні служби фіксують зниження кількості хворих на короновірусну інфекцією і висловлюють "стриманий оптимізм", а місцева влада просить церковнослужителів проводити прийдешні великодні служби в онлайн-режимі.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" головний санітарний лікар Запорізької області Роман Терехов, у результаті посилених карантинних заходів у регіоні щотижневий приріст кількості хворих на короновірусну інфекцію зменшився втричі - з 60% до 20%.

За його словами, також в області знижується рівень госпіталізації - з 67 до 63 осіб на 100 000 населення. За останню добу в регіоні виявлено 90 хворих, а також 16 летальних випадків.

"Ми говоримо про стриманий оптимізм. Певна позитивна динаміка є, і ми можемо говорити впевнено - це результат обмежувальних карантинних заходів, впроваджених у регіоні", - наголосив Терехов.

За даними ДУ "Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", загалом у Запорізькій області на короновірусну інфекцію COVID-19 захворіли 90 тис. жителів регіону, з них 1700 осіб померли.

З огляду на наближення великодніх свят, влада Запорізької області розробила протиепідемічні заходи для запобігання новому сплеску захворюваності на короновірусну інфекцію. Зокрема - обмежити по максимуму і перевести в онлайн-режим святкові богослужіння, в яких зазвичай бере участь до 10 відсотків населення.

"Сім-вісім тисяч населення зазвичай приходили в минулі роки до храмів. Відповідно ми не можемо допустити скупчення такої кількості людей. І як минулого року, цього року ми пропонуємо - нехай священики у храмах проводять служби, а парафіяни спостерігають за ними онлайн. Минулий рік підтвердив, віра від цього не стала меншою. Це загально цивілізаційний вибір", - розповів агентству директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької обласної державної адміністрації Владислав Мороко.

Він наголосив, що влада Запорізької області сподівається на розуміння з боку церков, яким, зокрема, запропоновано освячувати паски безпосередньо в пекарнях, "щоб у продаж вони надходили вже освяченими".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА