19:39 19.04.2021

США відновлюють санкції проти дев'яти компаній Білорусі

1 хв читати
США відновлюють санкції проти дев'яти компаній Білорусі

Держдеп США в координації з Мінфіном прийняв рішення не продовжувати припинення санкцій проти дев'яти підприємств нафтохімічної галузі Білорусі, термін дії яких спливає 26 квітня 2021 року.

"Держдеп США повністю підтримує сьогоднішнє оголошення міністерства фінансів щодо скасування генеральної ліцензії, пов'язаної з Білоруссю, і з приводу заснування 45-денного періоду для припинення співпраці (з компаніями, що потрапили під санкції)", - йдеться в заяві глави відомства Ентоні Блінкена.

У прес-релізі Мінфіну США наголошується, що скасовується виключення з санкцій для наступних компаній: "Білнафтохім" і його представництва в США, відкритих акціонерних товариств "Білшина", "Гродно Азот", "Гродно Хімволокно", "Лакофарба", "Нафтан", "Полоцьк-Скловолокно", УП "Білоруський нафтовий торговий дім".

За даними Мінфіну, до завершення 45-денного періоду 3 червня 2021 року дозволяються лише ті операції з цими компаніями, які необхідні для завершення з ними співпраці.

"Наші заходи - ще один наслідок волаючого ігнорування білоруською владою прав людини і невиконання Білоруссю своїх зобов'язань відповідно до міжнародного права в сфері прав людини", - наголосив Блінкен.

Вашингтон закликає Мінськ "негайно і безумовно" звільнити всіх незаконно затриманих і ув'язнених.

Міністерство фінансів США частково зняло санкції з дев'яти білоруських підприємств нафтохімічної галузі в жовтні 2015 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА