19:45 19.04.2021

ЄС ввів санкції проти 10 фізичних осіб та двох компаній у М'янмі

2 хв читати
ЄС ввів санкції проти 10 фізичних осіб та двох компаній у М'янмі

Європейський союз ввів у понеділок санкції щодо десяти громадян М'янми і двох контрольованих військовими компаній у зв'язку з лютневим військовим переворотом і подальшими репресіями.

"Ухвалені санкції конкретно націлені на економічні інтереси військового режиму М'янми, відповідального за повалення демократично обраного уряду. Санкції розроблені таким чином, щоб уникнути завдання невиправданої шкоди народу М'янми", - йдеться в постанові Ради ЄС, прийнятій за письмовою процедурою.

Фізичні особи, що стали об'єктом санкцій, відповідальні за підрив демократії і верховенства права в М'янмі, а також за репресії і серйозні порушення прав людини. Обидва підприємства - Myanmar Economic Holdings Public Company Limited (MEHL) і Myanmar Economic Corporation Limited (MEC) - являють собою великі конгломерати, які діють у багатьох секторах економіки М'янми. Вони належать збройним силам М'янми (Татмадау), контролюються військовими і забезпечують їм доходи.

Обмежувальні заходи тепер застосовуються до 35 фізичних осіб і двох компаній і містять заборону на поїздки і заморожування активів. Громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати кошти цим особам і організаціям.

Залишаються в силі раніше введені ЄС обмежувальні заходи. Це ембарго на зброю і засоби, які можуть застосовуватися для внутрішніх репресій, заборона на експорт товарів подвійного призначення для військових і прикордонної поліції, експортні обмеження на обладнання для моніторингу телекомунікацій, яке може бути використане для внутрішніх репресій, заборона на військову підготовку і військове співробітництво зі збройними силами М'янми.

Обмежувальні заходи ЄС доповнюють відмову у фінансовій допомозі безпосередньо уряду М'янми і заморожування всієї допомоги урядовим органам, яка може розглядатися як легітимізація хунти.

Єврокомісія нещодавно виділила додатково 9 млн євро надзвичайної гуманітарної допомоги М'янмі. З 1994 року ЄС надав цій країні 287 млн євро у вигляді гуманітарної допомоги, зокрема на 2021 рік уже виділено 20,5 млн євро. ЄС працює через перевірених і незалежних гуманітарних партнерів, допомагаючи найбільш уразливим групам населення, особливо в штатах Ракхайн, Чин, Качин і Шан.

Відповідні правові акти, імена фігурантів і назви організацій опубліковані в Офіційному журналі ЄС.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський відвідав медичну роту 95 ОДШБр у Донецькій області

71% українців повністю довіряє ветеранам АТО, які воюють зараз, - опитування

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим від ракетного обстрілу Дніпра

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА