06:54 20.04.2021

Політичні радники нормандської четвірки обговорювали кластери з реалізації Мінських домовленостей і дотримання режиму припинення вогню на Донбасі

2 хв читати
Політичні радники нормандської четвірки обговорювали кластери з реалізації Мінських домовленостей і дотримання режиму припинення вогню на Донбасі

Політичні радники нормандської четвірки під час зустрічі 19 квітня в форматі відеоконференції обговорили імплементацію франко-німецьких кластерів з виконання Мінських домовленостей і дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр з питань тимчасово окупованих територій України, перший заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з Донбасу Олексій Резніков.

"Не розкриваючи конфіденційності переговорів, зазначу дві головні речі, які обговорювалися і які були анонсовані президентом Зеленським у Парижі. Сьогодні йшлося про кластери, відповідно, як бачення можливості реалізації Мінських домовленостей і про питання забезпечення дотримання режиму припинення вогню - реального та повноцінного", - розповів Резніков в коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також додав, що "переговори політичних радників відбулись у режимі конструктивної робочої атмосфери".

"Моє враження від сьогоднішньої зустрічі політичних радників нормандського формату: була абсолютно робоча атмосфера, без будь-яких особливих або зайвих емоцій. Тому я з повагою ставлюся до мужності наших посередників - представників Німеччини та Франції, яким доводиться іноді все-таки стримувати ймовірність підвищення емоцій, терпіти. Це хороші посередники, вони друзі України", - додав він.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 16 квітня за підсумками переговорів з президентом Франції Емманюелем Макроном у Парижі і канцлером Німеччини Ангелою Меркель анонсував проведення зустрічі політичних радників лідерів нормандської четвірки на 19 квітня. За його словами, після завершення зазначеної зустрічі Україна очікує чіткого дотримання режиму припинення вогню на Донбасі, а також надання усіма сторонами нормандської четвірки доповнень і пропозицій до франко-німецьких кластерів з виконання Мінських домовленостей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА