07:05 20.04.2021

Прибуття американських винищувачів до Польщі не пов'язано з ситуацією поблизу України

1 хв читати
Прибуття американських винищувачів до Польщі не пов'язано з ситуацією поблизу України

Прибуття американських військових літаків F-15 і F-16 на територію Польщі не є реакцією Вашингтона на ситуацію навколо України, це звичайна практика в рамках навчань, заявив у понеділок представник Пентагону Джон Кірбі.

"Ці маневрені бойові навчання (...) є рутинними навчаннями, які проводяться вже деякий час. Вони не є певною реакцією на те, що відбувається на кордоні з Україною або в Криму", - заявив Кірбі, відповідаючи на відповідне запитання журналіста.

Також він повторив твердження, що за останні тижні США спостерігають нарощування російської військової присутності біля кордонів з Україною, і що йдеться про найбільше зростання контингенту РФ у цьому регіоні з 2014 року.

Він уточнив, що Росія зосереджує тут навіть більше військ, ніж у 2014 році. Кірбі додав, що РФ пояснює це військовими навчаннями, але США це не здається очевидним.

Раніше в понеділок міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив, що "кілька десятків" американських винищувачів прибули до Польщі в рамках навчань ЗС США в Європі.

З початку 2021 року в зоні збройного конфлікту на Донбасі сталося загострення, незважаючи на укладене раніше безстрокове перемир'я. З обох сторін зросла кількість загиблих і поранених, регулярно звучать взаємні обвинувачення в порушенні режиму припинення вогню і стягуванні військ до лінії розмежування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА