08:49 20.04.2021

Посол США в Росії Салліван відправиться до Вашингтона цього тижня

1 хв читати
Посол США в Росії Салліван відправиться до Вашингтона цього тижня

Американський посол у РФ Джон Салліван повернеться в США на цьому тижні, повідомляє Axios з посиланням на Держдеп.

"Посол Салліван повернеться в США на цьому тижні, щоб відвідати свою родину і зустрітися з членами нової адміністрації, з якими у нього не було можливості проконсультуватися відтоді, як він погодився продовжувати служити на своєму посту безстроково", - сказав представник Держдепу, зазначивши , що посол "повернеться в Москву в найближчі тижні".

Раніше Axios повідомляв, що посол США в Росії Джон Салліван відмовляється покидати країну, незважаючи на рекомендації Москви зробити це.

За даними видання, Салліван був викликаний на зустріч з помічником президента Юрієм Ушаковим, який рекомендував йому повернутися до Вашингтона для консультацій з офіційними особами президента Джо Байдена, але посол продовжив свою роботу в Москві.

За словами людей, знайомих з Салліваном, він вважає, що, якщо російська влада хоче, щоб він покинув країну, їм доведеться змусити його зробити це.

У п'ятницю глава МЗС Росії Сергій Лавров на прес-конференції в Москві заявив, що Ушаков запропонував Саллівану "поїхати до своєї столиці і провести там докладні серйозні консультації".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА