08:55 20.04.2021

У ЄС вважають "обґрунтованими" підозри в причетності Росії до вибуху складу боєприпасів у Чехії

1 хв читати
У ЄС вважають "обґрунтованими" підозри в причетності Росії до вибуху складу боєприпасів у Чехії

У Євросоюзі визнали "такими, що заслуговують довіри", підозри чеської влади в причетності російської військової розвідки до вибуху в 2014 році складу боєприпасів в місті Врбетіце, повідомляється у заяві офіційного представника Європейської зовнішньополітичної служби (ЄЗС).

"Європейський Союз повністю підтримує і солідарний із Чеською Республікою і жалкує про реакцію Росії шляхом висилки 20 чеських дипломатів", - ідеться в комюніке, оприлюдненому ввечері в понеділок у Брюсселі.

"Рішення Росії послідувало за заявою Чеської Республіки від 17 квітня про висилку 18 співробітників російського посольства на підставі обґрунтованих підозр у причетності агентів російської військової розвідки (ГРУ) до вибуху складу боєприпасів у місті Врбетіце в 2014 році, внаслідок чого загинули двоє громадян Чехії", - зазначено в повідомленні ЄЗС.

У ЄС поділяють думку чеського уряду у "причетності до вибуху тих самих агентів ГРУ, які несуть відповідальність за спробу вбивства Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері в 2018 році", випливає з документа.

"Європейський Союз глибоко занепокоєний повторенням негативної моделі небезпечної зловмисної поведінки з боку Росії в Європі. Росія має припинити цю діяльність, яка порушує усталені міжнародні принципи і норми та загрожує стабільності в Європі", - заявив представник ЄЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА