19:13 20.04.2021

Завдяки впровадженню суворих карантинних обмежень у Києві вдалося стабілізувати ситуацію з коронавірусом – заступник голови КМДА Старостенко

2 хв читати
Завдяки впровадженню суворих карантинних обмежень у Києві вдалося стабілізувати ситуацію з коронавірусом – заступник голови КМДА Старостенко

Упровадження суворих карантинних обмежень у столиці дало змогу стабілізувати ситуацію з захворюваністю коронавірусом, заявила під час онлайн-зустрічі з Європейською Бізнес Асоціацією заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко.

"Наприкінці березня – на початку квітня у столиці спостерігалися надзвичайно високі показники захворюваності на коронавірус, госпіталізації хворих та їх смертності. Ми мали найбільше навантаження на заклади охорони здоров’я та медперсонал за весь час пандемії. За таких умов ми були змушені піти на запровадження жорстких карантинних обмежень, які наразі вже дають результат: протягом останнього тижня кількість нових випадків дещо зменшилася. Але ми говоримо про це з великою обережністю", - цитує Старостенко прес-служба КМДА у вівторок.

Чиновниця уточнила, що пацієнтів із коронавірусом у столиці сьогодні приймають 38 закладів охорони здоров'я, з них 27 - комунальні.

"Усього розгорнуто 6558 ліжок для надання медичної допомоги хворим на COVID-19, а за останній місяць кількість ліжок за рахунок комунальних закладів збільшено на понад тисячу. Сьогодні деякі опорні лікарні залишаються перезавантаженими. Тож ми маємо бути дуже обережними в наших прогнозах. І не забуваймо, що ситуація з захворюваністю сьогодні залежить від того, наскільки кожен із нас відповідально та свідомо дотримується правил карантину", - зазначила Старостенко.

Вона також нагадала, що місто готує "додаткові протиепідемічні заходи та норми, щоб після Великодніх свят не сталося інфекційного вибуху".

"Відповідне рішення затвердить Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА", - наголосила заступник голови КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА