20:22 20.04.2021

Фракція "Слуга народу" розгляне кандидатуру віце-президента "Енергоатома" Галущенка на посаду міністра енергетики

2 хв читати
Фракція "Слуга народу" розгляне кандидатуру віце-президента "Енергоатома" Галущенка на посаду міністра енергетики

Парламентська фракція "Слуга народу" на засіданні в четвер обговорить кандидатуру віце-президента держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" Германа Галущенка на посаду міністра енергетики України, йдеться в повідомленні на сайті партії.

Водночас, інше джерело зазначає, що офіційного запрошення на зустріч з фракцією Галущенко станом на середину вівторка не отримував, але готовий погодитися.

"Герман - найбільш прийнятна кандидатура: він чудово знає всі проблеми на ринку електроенергії, без скандалів і потрясінь знайде баланс інтересів між учасниками ринку і інтересами держави. Виступає проти підвищення тарифів для населення на електроенергію", - сказав співрозмовник агентства.

Галущенко був призначений на посаду віце-президента "Енергоатому" в травні 2020 року. У 2013-2014 рр. вже працював у компанії на посаді виконавчого директора з правового забезпечення. У його послужному списку також робота в прокуратурі, МЗС, Мінюсті і Адміністрації президента.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 22 грудня 2020 року призначила колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка в.о. міністра енергетики. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розкритикував таке призначення без консультацій з парламентом, оскільки перед цим, 17 грудня, для призначення Вітренка першим віце-прем'єром - міністром енергетики у Верховній Раді не вистачило 40 голосів.

Верховна Рада 28 січня 2021 року повторно не підтримала призначення Вітренка на посаду першого віце-прем'єра - міністра енергетики, проте менше ніж через місяць підтримала з пропозиціями президента закон, який відновив повноваження виконувачів обов'язки міністрів (зокрема, Вітренка).

Потім, 8 квітня, Вітренко після візиту в столицю Катару Доху спростував інформацію, що з'явилася в ЗМІ про те, що він нібито написав заяву про відставку, і заявив, що продовжує виконувати обов'язки керівника відомства.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА