20:54 20.04.2021

Україна увійшла до складу Виконавчої ради ООН-Жінки на 2022-2024 роки

2 хв читати
Україна увійшла до складу Виконавчої ради ООН-Жінки на 2022-2024 роки

Економічна і соціальна рада Організації Об'єднаних Націй обрала Україну до складу Виконавчої ради ООН-Жінки на 2022-2024 роки, а також переобрала на трирічний термін до складу Виконавчої ради Програми розвитку ООН (ПРООН), Фонду ООН у сфері народонаселення (ЮНФПА), Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС), повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України у вівторок.

"Обрання України до складу керівного органу ООН-Жінки стало підтвердженням послідовного дотримання нашою державою стратегічного курсу із забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на національному та міжнародному рівнях. У складі Виконавчої ради українська сторона продовжить зміцнювати жіноче лідерство та просувати участь жінок у політичних процесах, зокрема в контексті реалізації порядку денного "Жінки. Мир. Безпека", - повідомляють українські дипломати.

Зазначається, що останнього разу Україна була представлена у Виконавчій раді ООН-Жінки в 2011-2013 роках.

"Основним завданням українського членства в складі Виконавчої ради ПРООН, ЮНФПА, ЮНОПС стане підвищення ефективності оперативної діяльності системи розвитку ООН, надання державам-членам допомоги для економічного відновлення після пандемії COVID-19", - наголошують у МЗС.

Там додають, що Україна входить до тридцятки країн, на території яких реалізуються найбільші проекти за підтримки ООН.

"Наша держава особливо зацікавлена в тому, щоб оперативна діяльність ООН була ефективною і орієнтованою на результат, усувалися дублювання і не допускалися прогалини у взаємодії агентств у країнах перебування", - йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що протягом наступних кількох років агентства ООН в Україні продовжать надавати допомогу українському уряду з метою подолання негативних наслідків у соціально-економічній сфері на тлі поширення коронавірусу.

Іншими напрямами посиленої взаємодії стануть розвиток демократичного врядування, стале економічне зростання, зайнятість населення, зелена енергетика та сучасні технології.

"Зазначені проекти реалізуються в межах рамкової програми партнерства уряду України і ООН на 2018-2022 роки з бюджетом у 667 млн доларів США", - резюмують у МЗС.

Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН-Жінки) була створена резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 64/289 2 липня 2010 року.

Метою діяльності ООН-Жінки є прискорення досягнення цілей ООН у сфері гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, зокрема шляхом реалізації політики, глобальних стандартів і норм у цій сфері, надання технічної і фінансової допомоги державам-членам у здійсненні цих норм, зміцнення ефективних партнерських зв'язків з громадянським суспільством тощо.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА