22:19 20.04.2021

Відхід США з Афганістану не позбавить американських військових можливості завдавати ударів по терористах

2 хв читати
Відхід США з Афганістану не позбавить американських військових можливості завдавати ударів по терористах

Виведення американських військ з Афганістану утруднить удари по терористах, однак не позбавить Пентагон можливості проводити подібні операції, заявив у вівторок глава Центрального командування США (CENTCOM) генерал Френк Маккензі.

"Якщо ви покидаєте країну, і у вас немає інфраструктури, яка є у нас зараз там (в Афганістані - ІФ), то таке буде важче робити. Але це не є неможливим", - наводить видання The Hill його слова, сказані комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу США.

Він зазначив, що зараз зайнятий детальним плануванням операцій, які могли б проводити американські війська в Афганістані, базуючись при цьому в інших місцях регіону.

"Ми вивчимо всі країни регіону, і наші дипломати звернуться до них, і ми поговоримо про те, де ми можемо розташувати ці ресурси (для антитерористичних операцій - ІФ)", - пояснив він.

Водночас, уточнив Маккензі, США зараз не мають угод про базування своїх сил в Узбекистані, Таджикистані, Киргизстані та інших країнах, що оточують Афганістан.

За словами Маккензі, в майбутніх операціях в Афганістані США можуть задіяти безпілотники, авіацію, високоточні ракети дальнього радіусу дії.

Командувач додав, що він продовжує відчувати "глибокі сумніви" щодо здатності руху "Талібан" дотримуватися зобов'язань, взятих талібами на себе відповідно до укладеної минулого року мирної угоди з США.

Раніше президент США Джо Байден прийняв рішення розпочати 1 травня виводити війська з Афганістану. Цей процес планується завершити до 11 вересня 2021 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА