06:51 21.04.2021

Боррель підтвердив підтримку Євросоюзом України

1 хв читати
Боррель підтвердив підтримку Євросоюзом України

Глава дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель заявив, що ЄС готовий розглянути варіанти дій у разі продовження агресії проти України, і протидіяти спробам Росії зобразити себе посередником, а не стороною конфлікту.

"Напруженість в Україні і навколо неї стрімко зростає. Рада (ЄС) із закордонних справ направила чіткий сигнал про колективну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", - написав Боррель у вівторок у своєму блозі.

Він зазначив, що міністри закордонних справ на спільній відеоконференції в понеділок основну увагу зосередили на Україні і на тому, як ЄС найкращим чином може підтримати її у вирішенні проблем. Для цього вони запросили на відеоконференцію міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу.

Міністри закордонних справ країн ЄС, повідомляє Боррель, домовилися, що повинні говорити єдиним голосом у двосторонніх контактах з Росією, на всіх міжнародних форумах (G7, ОБСЄ) і на переговорах з США.

Він повідомляє, що разом із головою Євроради Шарлем Мішелем підтвердив свою участь у саміті з Міжнародної Кримської платформи, запланованій на 23 серпня в Києві.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА