06:59 21.04.2021

Париж і Берлін прагнуть не допустити ескалації на кордонах України

1 хв читати
Париж і Берлін прагнуть не допустити ескалації на кордонах України

Міністр оборони Франції Флоранс Парлі зазначила, що її країна і Німеччина як члени "нормандського формату" стежать за ситуацією на кордоні України і Росії і докладають зусиль для уникнення ескалації.

"Наша увага зосереджена на Україні не лише протягом декількох днів, але ось уже протягом багатьох місяців, і ми спостерігаємо за посиленням російської присутності і активності з величезною пильністю", - сказала глава французького оборонного відомства, відповідаючи у вівторок на питання на спільній з міністром оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер прес-конференції в Парижі.

"Ми підтримуємо тісні контакти (з Німеччиною). Президент Макрон і канцлер Меркель регулярно обговорюють це питання. Президент (України) Зеленський був у Парижі минулої п'ятниці. І ми скористалися цим візитом, щоб провести обмін думками (відеозв'язком) з канцлером Меркель президентів Макрона і Зеленського", - продовжила Парлі.

Вона нагадала, що після цього візиту відбулася нарада "нормандського формату" на рівні політрадників, і "дипломатичні контакти тривають з високою інтенсивністю".

За її словами, президент Макрон і канцлер Меркель особисто докладають зусиль для продовження дипломатичних контактів з метою уникнути будь-якої ескалації в регіоні.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА