15:04 21.04.2021

Верховний Суд визнав безпідставним накладений АМКУ на "Бритіш Американ Тобакко" штраф 80 млн грн

2 хв читати
Верховний Суд визнав безпідставним накладений АМКУ на "Бритіш Американ Тобакко" штраф 80 млн грн

Верховний Суд 15 квітня 2021 року визнав безпідставність накладення Антимонопольним комітетом України (АМКУ) 80 млн грн штрафу на ТОВ "Бритіш Американ Тобакко Сейлз енд Маркетинг Україна" за нібито вчинене порушення законодавства щодо захисту економічної конкуренції, повідомила компанія на сайті.

"Нарешті ми досягли істини у справі і захистили свій імідж законослухняного та одного з найбільших платників податків. Ми не сумнівалися у своїй правоті, проте нам довелося докласти чимало зусиль і витратити час, щоб правда восторжествувала", - зазначив гендиректор компанії Кахабер Бенідзе.

Він зазначив, що це рішення Верховного Суду - важливе досягнення для всієї України, яке демонструє здатність її судової системи захищати права працюючих у країні іноземних інвесторів.

Як повідомлялося, Північний апеляційний господарський суд 23 лютого задовольнив скаргу належного British American Tobacco (BAT) ПрАТ "А/Т тютюнова компанія "В.А.Т.-Прилуки" на рішення суду першої інстанції та Антимонопольного комітету України (АМКУ) про штраф 450 млн грн.

British American Tobacco - велика міжнародна тютюнова компанія, яка має фабрики в 42 країнах. Портфель компанії охоплює глобальні бренди сигарет і зростаючий асортимент виробів із потенційно зниженим ризиком, включаючи продукти у сегменті вейпінгу, систем для нагрівання тютюну тощо.

В Україні їй належить ПрАТ "А/Т Тютюнова компанія "В.А.Т.-Прилуки", заснована в 1993 році на базі Прилуцької тютюнової фабрики. За даними BAT, сукупні інвестиції в розвиток і модернізацію тютюнової фабрики в Прилуках становлять понад $550 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА