16:55 21.04.2021

Зеленська запустила україномовний аудіогід у Музеї національної історії в Данії

1 хв читати
Зеленська запустила україномовний аудіогід у Музеї національної історії в Данії

У рамках проекту першої леді України Олени Зеленської з упровадження україномовних аудіогідів відбувся запуск аудіогіда в Музеї національної історії королівської резиденції Фредеріксборг у Данії, повідомляється на сайті глави держави.

"Дипломатичні відносини між Україною та Королівством Данія наближаються до 30-річного ювілею. Протягом цього періоду наші країни реалізували багато проектів у культурній, гуманітарній та екологічній сферах. Лише тиждень тому розпочав свою діяльність Українсько-данський молодіжний дім у Києві, а вже сьогодні ми запустили україномовний аудіогід у замку Фредеріксборг, відомому як Музей національної історії Данії", - цитує Зеленську прес-служба президента.

Як повідомляється, "український аудіогід у Данії став п'ятнадцятим проектом, упровадженим першою леді України й першим у напрямку Скандинавії".

Запуск аудіогіда став можливим завдяки підтримці Міністерства закордонних справ України, посольства України в Королівстві Данія, а також Музею національної історії в замку Фредеріксборг.

Замок-палац Фредеріксборг був побудований у перших десятиліттях XVII століття як резиденція короля Крістіана IV і є найбільшим замком епохи Відродження у Скандинавії.

З 1878 року замок перетворився на Музей національної історії, основу якого становили твори мистецтва, зібрані королівською родиною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА