17:43 21.04.2021

Зеленський обговорив із прем'єром Словаччини ескалацію на східних кордонах України, спільний прикордонний контроль і роботу аеропорту в Ужгороді

1 хв читати
Зеленський обговорив із прем'єром Словаччини ескалацію на східних кордонах України, спільний прикордонний контроль і роботу аеропорту в Ужгороді

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Словаччини Едуардом Хегером, під час якої особливу увагу було приділено ситуації з безпекою на сході України, повідомляється на сайті глави Української держави.

Глава уряду Словаччини висловив занепокоєння у зв'язку з нарощуванням військової присутності РФ біля українських кордонів і запевнив у твердій підтримці Словаччиною суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, йдеться в повідомленні.

Зеленський і Хегер обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, зокрема у сфері транспорту та прикордонної співпраці. Глава держави наголосив на зацікавленості української сторони у якнайшвидшому відновленні повноцінної роботи Міжнародного аеропорту "Ужгород". "Розраховую на вашу особисту підтримку в завершенні Словаччиною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття чинності угоди щодо аеропорту "Ужгород" найближчим часом. Сподіваюся, що вже незабаром ми зможемо відновити повноцінну роботу аеропорту", - наголосив Зеленський.

Президент України зазначив, що для обох країн важливо, щоб перетин кордону був максимально сприятливим. "Важливо налагодити спільний прикордонний і митний контроль зі Словаччиною. Це також допоможе нам у боротьбі з контрабандою. Прошу вашого сприяння у прискоренні укладення договору про спільний прикордонно-митний контроль на кордоні між нашими країнами", - сказав він.

Зеленський запросив Хегера відвідати Україну з візитом, щоб обговорити питання двостороннього економічного співробітництва і налагодження співпраці між Україною і Словаччиною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА