18:39 21.04.2021

ВАКС залишив у силі арешт одного з адвокатів, викритих на отриманні $100 тис. хабара для передання його судді ОАСК

2 хв читати
ВАКС залишив у силі арешт одного з адвокатів, викритих на отриманні $100 тис. хабара для передання його судді ОАСК

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави адвокату, який разом з іще одним адвокатом був викритий на отриманні $100 тисяч неправомірної вигоди для подальшого передання її судді Окружного адміністративного суду міста Києва, повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

"Апеляція ВАКС залишила в силі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави розміром 35,185 млн грн одному з адвокатів, яких НАБУ викрило на отриманні $100 тис. з метою подальшого передання суддям ОАСК для ухвалення "потрібного" рішення у справі", - зазначається в повідомленні у Telegram-каналі НАБУ в середу.

Як повідомлялося, 9 квітня ВАКС відправив адвоката, співробітника Служби зовнішньої розвідки та брата голови Окружного адмінсуду Павла Вовка Юрія Зонтова під варту до 4 червня з альтернативою застави в 35 млн 185 тис. грн Другому фігуранту справи адвокату Юрію Донцю було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з альтернативою внесення застави розміром 2 млн 951 тис. грн. Після внесення застави його було звільнено із СІЗО.

За версією слідства, адвокати Зонтов та Юрій Донець на початку 2021 року працювали зі страховою компанією "АКС Кепітал". Тоді фірма, інтереси якої у суді представляв Донець, подала до Окружного адмінсуду позов проти Державної податкової служби.

Адвокатів "здав" правоохоронцям ліквідатор "АКС Кепітал" Коваленко, якого підбурювали дати хабар судді Тетяні Балась. Слідство вважає, що Донець під час зустрічі з Коваленком запропонував йому за $100 тис. організувати рішення на користь страхової компанії.

Після цього адвокат залучив Зонтова через його родинні зв'язки з головою ОАСК. У січні 2021 року Коваленко написав заяву до НАБУ про підбурювання до дачі хабара. 25 березня Коваленко передав Донцю перший транш у розмірі $10 тис. 29 березня Коваленку сказали, що з суддею остаточно домовилися про рішення і до 5 квітня їй треба передати залишок хабара.

У НАБУ стверджують, що з $90 тис., які Коваленко 5 квітня передав Донцю, $10 тис. адвокат залишив собі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегічною метою РФ є відновлення слави Радянського Союзу на міжнародній арені - Кулеба

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА