19:00 21.04.2021

Колишніх топ-менеджерів "Укрінмашу" викрили на розтраті 3,5 млн грн - НАБУ

2 хв читати
Колишніх топ-менеджерів "Укрінмашу" викрили на розтраті 3,5 млн грн - НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили в середу колишнім керівникам і посадовцям державного підприємства "Укрінмаш", що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", про підозру в розтраті понад EUR140 тис.

Як повідомляється на сайті НАБУ, підозру висунуто колишньому гендиректорові "Укрінмашу" та колишньому в.о. гендиректора "Укрінмашу", який наразі є радником на громадських засадах віце-прем'єра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості України, заступнику гендиректора "Укрінмашу", котрий зараз є одним із керівників держпідприємства "Укроборонсервіс".

Також підозру висунуто нинішньому начальнику одного з департаментів і начальникам двох відділів контрактів "Укрінмашу", директорові приватної компанії та її кінцевому вигодонабувачу. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

"Слідство встановило, що впродовж 2014-2015 рр. керівництво "Укрінмашу" організувало постачання за кордон продукції, виробленої на інших підприємствах "Укроборонпрому", за участі приватної компанії, кінцевим вигодонабувачем якої була особа, що мала дружні взаємини з  одним із топ-менеджерів держпідприємства. "Укрінмаш" уклав із цією компанією агентську угоду із супроводу зовнішньоекономічного контракту, за що та справно отримувала від "Укрінмашу" кошти. Однак, як встановило слідство, відповідні послуги фактично не надавались, а акти виконаних робіт підробляли за участі службових осіб "Укрінмашу", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, загалом приватній компанії за цей період було перераховано понад EUR140 тис., що за курсом Національного банку України становить майже 3 млн 490 тис. грн.

Розслідування наведених фактів НАБУ і САП розпочали навесні 2018 року. Як зазначається в повідомленні, нинішнє керівництво "Укроборонпрому" співпрацює зі слідством і сприяє з'ясуванню обставин скоєння злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА