19:51 21.04.2021

ЄК вітає попередню угоду про Європейське кліматичне право

1 хв читати
ЄК вітає попередню угоду про Європейське кліматичне право

Вищі законодавчі органи Євросоюзу - Рада ЄС та Європарламент - попередньо погодили у середу проект Європейського закону про клімат.

"Наше політичне зобов'язання стати до 2050 року першим кліматично нейтральним континентом тепер стало і юридичним зобов'язанням, - заявила у зв'язку з цим голова Європейської Комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн. - Закон про клімат ставить ЄС на "зелений шлях" для цілого покоління, це наше неодмінне зобов'язання перед дітьми та внуками".

Європейський закон про клімат - один із ключових елементів європейського "зеленого курсу" - закріплює прихильність ЄС досягненню кліматичної нейтральності до 2050 року та проміжну мету скорочення нетто викидів парникових газів до 2030 року щонайменше на 55% від рівня 1990 року. Угоду про Європейський кліматичний закон називають ключовою віхою для кабінету фон дер Ляєн на шляху виконання зобов'язання, оголошеного у Політичних керівних принципах після вступу на посаду.

ЄК представила свою пропозицію щодо Європейського кліматичного закону 4 березня 2020 року. Після того, як попередня угода буде офіційно схвалена Європарламентом та Радою ЄС, закон буде опублікований в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА