20:44 21.04.2021

У Греції почнуть скасовувати епідеміологічні обмеження на початку травня, відкриють школи, бари і ресторани

2 хв читати
У Греції почнуть скасовувати епідеміологічні обмеження на початку травня, відкриють школи, бари і ресторани

Влада Греції на початку травня почне послаблювати основні обмеження, запроваджені з метою боротьби з пандемією коронавірусу COVID-19, повідомляє в середу агентство Bloomberg з посиланням на грецького прем'єра Кіріакоса Міцотакіса.

"Мета полягає у тому, щоб безпечно провести Великдень, і отримати літо без обмежень", - цитує агентство слова Міцотакіса.

За його словами, влада ухвалила рішення залишити в силі обмеження на переміщення до святкування наступного тижня православного Великодня для того, щоб уникнути поширення коронавірусу.

Таким чином, з 3 травня грецькі ресторани, бари і кафе в рамках ослаблення обмежень відкриються для обслуговування відвідувачів на відкритому повітрі. З 10 травня відновлять роботу початкові і середні школи. Пересування між регіонами країни стане можливим з 15 травня.

Зняття частини обмежень відбудеться напередодні відкриття країни для іноземних туристів 15 травня.

Bloomberg зазначає, що в Греції добові показники нових випадків коронавірусу, а також госпіталізацій у палатах інтенсивної терапії залишаються високими. Зі свого боку Міцотакіс заявив, що ці показники стабілізуються. Він також закликав жителів Греції проходити вакцинацію від COVID-19, оскільки, за його словами, "небезпека полягає не в вакцині".

На початку тижня газета "Катімеріні" повідомляла, що влада Греції скасувала обов'язковий карантин для осіб, які приїжджають з ЄС і Шенгенської зони.

Крім того, карантин скасовується для прибулих з території Великої Британії, США, ОАЕ, Сербії та Ізраїлю.

Для в'їзду в Грецію з цих країн необхідно буде надати документ, що підтверджує проходження вакцинації від коронавірусу, COVID-19, або негативний тест на наявність вірусу, зроблений за 72 години до поїздки.

Bloomberg зазначає, що туризм є однією з важливих галузей Греції, на її частку припадає приблизно п'ята частина економіки і понад чверть усіх робочих місць. У 2020 році, коли влада закрила кордони і ввели локдаун через пандемію COVID-19, доходи від туризму скоротилися більш ніж на 76%.

З початку пандемії в Греції виявили понад 323 тис. випадків зараження COVID-19, понад 9,7 тис. інфікованих померли. Також у країні одужали понад 278,6 тис. людей, які захворіли на коронавірусну інфекцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА