07:20 22.04.2021

Єрмак поінформував послів країн G7 про безпекову ситуацію на Донбасі і біля кордонів України

3 хв читати
Єрмак поінформував послів країн G7 про безпекову ситуацію на Донбасі і біля кордонів України

Керівник Офісу президента (ОП) Андрій Єрмак зустрівся з послами країн "Великої сімки" і поінформував їх про безпекову ситуацію на Донбасі і біля кордонів України, повідомляє прес-служба президента.

"Насамперед Андрій Єрмак проінформував дипломатів про безпекову ситуацію на Донбасі й біля кордонів України та про перебіг переговорів щодо припинення війни і встановлення миру, зокрема на рівні політичних радників лідерів країн – учасниць Нормандського формату", - йдеться в повідомленні.

Єрмак зазначив, що 19 квітня на відеоконференції радників через позицію Російської Федерації не вдалося дійти згоди щодо тексту спільної заяви на підтримку відновлення режиму припинення вогню на Донбасі. З іншого боку, 20 квітня, робоча група Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з питань безпеки практично погодила повний текст з доповненнями української сторони про заходи щодо підтримки режиму припинення вогню.

"Я сподіваюся, що вдасться знайти вихід, щоб за посередництва СММ ОБСЄ ефективно контролювати порушення режиму припинення вогню. Також українська сторона запропонувала, щоб група з безпеки ТКГ безумовно збиралася у випадках, якщо обстріли на Донбасі спричинять загибель людей. Вважаємо, що має бути більш сувора відповідальність за снайперські обстріли", - зазначив Єрмак.

Крім того, керівник ОП зазначив, що не рухається процес взаємного звільнення утримуваних осіб.

"Україна заявила, що ми готові зі свого боку напередодні Великодня віддати п'ятьох людей. Це переважно жінки та хворі. На жаль, поки що з іншої сторони ми нічого не почули", - розповів він.

Також він зазначив, що Україна вимагає і чекає відведення російських військ від українських кордонів, і для цього важливим є дипломатичний тиск з боку країн G7.

За його словами, також "надзвичайно важлива підтримка з боку країн G7 шляху України в ЄС і НАТО".

Єрмак зазначив, що президент України Володимир Зеленський "рішуче налаштований на перезавантаження Конституційного Суду".

"З цією метою 20 квітня Глава держави підписав указ про створення конкурсної комісії для відбору кандидатур на посади суддів КСУ за квотою президента", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що Єрмак звернувся до послів G7 з проханням запропонувати фахівців з конституційного права зі світовим ім'ям зі своїх країн, які могли б взяти участь у роботі цієї комісії.

Зі свого боку, заступник керівника Офісу президента Юлія Свириденко розповіла дипломатам, що реформа Державного концерну "Укроборонпром" передбачає створення двох великих холдингів і корпоратизації підприємств, що входять до його складу.

Також заступник керівника Офісу президента Андрій Смирнов повідомив про підготовку в рамках судової реформи закону, який передбачає створення окремого від Вищої ради правосуддя дисциплінарного органу, залишивши ВРП незначні повноваження. Також триває підготовка до прийняття у другому читанні змін до закону про Службу безпеки України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА