07:51 22.04.2021

В Україну за останні дні прибуло ще не менше трьох військово-транспортних літаків НАТО

2 хв читати
В Україну за останні дні прибуло ще не менше трьох військово-транспортних літаків НАТО

Щонайменше три військово-транспортні літаки ВПС США, Британії та Канади за останні три дні прибули до України, випливає з даних західних авіаспостерігачів, які відстежили їх маршрут за сигналами бортових транспондерів.

До Києва з американської бази в німецькому місті Штутгарт, де розміщується штаб Європейського командування збройних сил США здійснив політ військово-транспортний літак C-130J Hercules, а з Великої Британії - BАe 146-200. Ще один важкий транспортник C-17 Globemaster III ВПС Канади після трансатлантичного перельоту здійснив посадку у Львові.

Крім того, був також зафіксований політ з США до Львова літака компанії Omni Air International, яка надає чартерні послуги Пентагону.

З 2 до 12 квітня військові літаки НАТО виконали, принаймні, шість рейсів в Україну. Зокрема, до Києва з Штутгарта і столиці Латвії здійснили рейси два військово-транспортні літаки ВПС США C-130J Hercules. Крім того, до Києва з американської авіабази Рамштайн у Німеччині прибули C-130J Hercules і C-17 Globemaster III, ще один важкий транспортник C-17 Globemaster III після трансатлантичного перельоту з США здійснив посадку у Львові.

У столиці України також сідав британський транспортний літак BАe 146-200, що вилетів з польського міста Познань, де розташований штаб 5-го корпусу Армії США.

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з його українським колегою Володимиром Зеленським, що відбувся 2 квітня, заявив, що Сполучені Штати не залишать Україну без підтримки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА