10:49 22.04.2021

Український консул виїхав з РФ і продовжить працювати в МЗС

2 хв читати
Український консул виїхав з РФ і продовжить працювати в МЗС

Консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк залишив РФ у середу, в Україні він планує взяти коротку відпустку, щоб провести час із сім'єю і відновити сили, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Маємо розуміти, що робота українських дипломатів у Росії, фактично на території держави-агресора, сповнена численних викликів. Люди працюють в умовах посиленого тиску, перманентних загроз провокацій. До того ж, має місце нехтування російською стороною своїми зобов'язаннями в рамках Віденської конвенції про дипломатичні зносини, зокрема в частині гарантування безпеки іноземного дипломатичного корпусу", - сказав спікер агентству" Інтерфакс-Україна "в четвер.

Ніколенко наголосив, що в МЗС України високо цінують роботу Олександра Сосонюка й усіх співробітників українських дипломатичних установ в Росії.

"Після відпустки консул повернеться до зовнішньополітичного відомства та продовжить захищати національні інтереси нашої держави", - додав речник МЗС України.

Як повідомлялося, у ФСБ РФ повідомили про затримання в Санкт-Петербурзі консула України в цьому місті Олександра Сосонюка нібито під час отримання закритої інформації з баз російських правоохоронних органів.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін назвав провокацією дії ФСБ щодо Сосонюка, оскільки український консул не причетний до отримання секретної інформації з баз правоохоронних органів РФ. Єнін зазначив, що український дипломат не мав жодного стосунку до якихось баз даних, і "йдеться про брутальну провокацію з боку російських спецслужб на тлі загального загострення ситуації з російської сторони, яку ми спостерігаємо в усіх абсолютно сферах взаємодії з державою-агресором".

Пізніше МЗС РФ повідомило, що Сосонюк має залишити територію РФ протягом 72 годин. У свою чергу в МЗС України повідомили, що у відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства РФ у Києві повинен залишити територію України протягом 72 годин, починаючи з 19 квітня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі обстріляли Селидове, поранено 4 місцевих жителів - прокуратура

Окупанти обстріляли Конотоп, Середину-Буду і 23 села Сумської області за добу, про постраждалих не повідомляють

ЄС підготував законопроєкт про передачу Україні прибутку від заморожених активів РФ у липні поточного року - ЗМІ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА