13:01 22.04.2021

Резніков: Росія легко воду до Криму не отримає, навіть силовим способом

3 хв читати
Резніков: Росія легко воду до Криму не отримає, навіть силовим способом

Росія не отримає воду до Криму легко, навіть силовим способом, оскільки доведеться пролити кров російських солдатів, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

"Це буде дуже дорога історія для Росії. І тут головне питання - навіщо? Так просто воду вони (росіяни - ІФ) не отримають, навіть силовим способом. Їм належить пролити кров російських солдатів", - сказав Резніков в інтерв'ю виданню "Українська правда", опублікованому в четвер.

Водночас, коментуючи теоретичну війну за воду для Криму, міністр зазначив, що Росії потрібно буде дійти до Дніпра, на північ України, щоб контролювати воду. На його думку, це нереально, оскільки доведеться захопити півкраїни.

Крім того, як зазначив Резніков, Росії, щоб атакувати, слід мати значно більший військовий контингент.

"Давайте так. Офіційні дані, які спростовують росіяни, у них озброєні сили - це мільйон солдатів, на всю Російську Федерацію, на 144 млн населення і всю їхню територію. Їм же треба ще тримати кордони та інше. Який контингент їм треба мати, щоб атакувати? Ви ж знаєте, що захищаючись, досить мати менший склад", - пояснив міністр.

Він зазначив, що в Україні офіційний контингент - 250 тис. осіб, відповідно до публічних даних Збройних сил України.

"Плюс 50 тис. нацгвардії. Плюс додайте сюди тих, хто вже через фронт пройшли, якщо не помиляюся, 460 тис. наших громадян. Я вже не кажу про інших українців, які теж захищатимуть свою землю", - сказав Резніков.

Коментуючи можливість наступу РФ на Україну у зв'язку зі стягуванням нею військ поблизу українських кордонів, міністр заявив, що "не відчуває з різних факторів, що має бути цей наступ".

"Відверте вторгнення в Україну - це вже буде зовсім кричуща і відкрита спроба зміни світового порядку. Росіяни втратять дуже багато грошей: вони втратять "Північний потік-2", вони втратять будь-які варіанти фінансування тощо. Тобто світ змушений буде жорстко відреагувати", - висловив упевненість міністр.

На його думку, перетин РФ "червоних ліній" змусить уряди сусідніх країн і країн-партнерів України діяти більш жорстко і рішуче.

Водночас Резніков зазначив, що демонстрація РФ своєї військової нібито переваги - це щось нове. "Чим вона викликана? Свого часу, Крим як акція дав свої рейтинги президенту Росії, і воно спрацювало. Але той ефект вже почав танути. Сьогодні відбуваються зрозумілі процеси в Російській Федерації, починаючи від заворушень на вулицях Хабаровська, історія з Навальним, майбутні вибори до Держдуми восени...", - висловив припущення Резніков.

Загалом, за його словами, ідея Росії - це федералізація України, створення на території країни неспокійної зони, запобігання входу України до НАТО і ЄС, що Україна залишалася "сателітом РФ".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА