15:31 22.04.2021

У вербну неділю в Україні дощі, посилення вітру та заморозки

3 хв читати
У вербну неділю в Україні дощі, посилення вітру та заморозки

У вихідні та на початку тижня Україна буде в зоні впливу холодного фронту. У Вербну неділю термометри покажуть максимальну температуру +14° С в Одесі, мінімальну -3° С у Буковелі.

24-26 квітня в Україні буде переважно хмарно, з незначними проясненнями,місцями доші, але опади різної тривалості та інтенсивності, у високогір'ї Карпат очікується сніг. Нічна температура знизиться до +1...+4° С, в Карпатах до -3° С. Прогнози більше схожі на листопадові, очікується ще й посилення вітру до 8 м/сек та заморозки в повітрі до -5° С градусів.

Існує народне повір'я, сформоване століттями: до Великодня весни чекати не варто. Але в цьому році і після Великодня весна буде нарощувати градуси дуже повільно.

Для когось погіршення погоди  привід тепліше одягнутися, взяти з собою парасольку, для інших температурні стрибки й опади обертаються головним болем, проблемами з суглобами, нестабільним тиском.

У таку погоду потрібно включити режим підвищеної уваги до себе, до здоров'я: і для гіпертоніків через різке похолодання, і для гіпотоніків через стрибки з тиском та дощі. Якщо з'являється слабкість, нудота, запаморочення, нервозність, варто відпочити, пити побільше рідини, приймати вітаміни і підтримувати гарний настрій.

На сході країни 25-27 квітня очікуються заморозки в повітрі до -5° С. Дощі прогнозуються в понеділок в Харківській області, але з вівторка на всій території східного регіону будуть опади. У суботу очікується посилення вітру до 8 м/сек. Температура повітря у вихідні +2...+14° С, у Харківській області холодніше +2...+11° С.

 Захід України також буде в зоні холодного фронту, в Хмельницькій області у понеділок можливий навіть дощ зі снігом. У вихідні та у кінці тижня будуть сильні заморозки в повітрі, до -5° С, це явище небезпечне для вегетуючих рослин. Денна температура повітря 24-27 квітня в середньому +7...+10° С, вночі від 0 до 6 градусів тепла. Особливо холодно вранці, температура повітря буде відчуватися як +2...+5° С.

На початку тижня на заході країни пройдуть дощі, швидкість вітру до 5 м/сек, атмосферний тиск низький.

У Закарпатті 24-27 квітня заморозки у повітрі до -5° С. У вихідні та на початку тижня температура повітря +6...+12° С, мінлива хмарність, у неділю та понеділок місцями дощі.

У високогір'ї Карпат по прогнозу Sinoptik.ua  нічна температура до -3° С, вдень +4 ...+5° С. 24-26 квітня очікуються заморозки в повітрі до -5° С. У вихідні та в понеділок пройде сніг.

У південному регіоні країни опади найбільш вірогідні з 27 квітня. Заморозки у повітрі до -1° С обіцяють 25-27 квітня. Температура повітря у вихідні та на початку тижня до +14° С вдень. У вербну неділю мінлива хмарність, вдень +8 ...+14° С, вітер західних напрямків до 3 м/сек.

У Центральних областях 24 квітня заморозки у повітрі до -1° С, а 25-27 квітня до -5° С. Циклон поки ще не видихається, значне погіршення погоди очікується з понеділка: дощі, температура + 3...+8° С. У вихідні атмосферний тиск буде низьким, температура вдень +5...+9° С, у суботу сильний північно-західний вітер з поривами до 7 м/сек.

У північних областях України 24-27 квітня заморозки в повітрі до -5° С. У вихідні та на початку тижня пройдуть дощі, місцями сильні, пориви вітру під час дощу до 7,7 м/сек. Температура повітря вночі 0...+4° С, вдень до +9° С.

У Києві 24-27 квітня сильні заморозки, до -5° С в повітрі. У вихідні та на початку тижня температура повітря +4 ...+9° С, невеликі плюси будуть ще й відчуватися холодніше, атмосферний тиск до 749 мм рт.ст. У суботу та неділю часом дощ, пориви вітру можуть бути до 8 м/сек.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА