16:07 22.04.2021

Апеляційний суд визнав законним перейменування Московського проспекту на проспект Бандери

2 хв читати
Апеляційний суд визнав законним перейменування Московського проспекту на проспект Бандери

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери.

"Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним перейменування Московського проспекту на проспект Степана Бандери (та чотирьох інших столичних вулиць). Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про незаконність перейменування", - написав адвокат В'ячеслав Якубенко у соціальній мережі Facebook.

Отже, визнано законним рішення Київради від 7 липня 2016 року "Про перейменування вулиць, проспектів та провулків у місті Києві", яким були перейменовані: вулиця Баумана - на вулицю Януша Корчака; вулиця Кутузова - на вулицю Генерала Алмазова; вулиця Суворова - на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка; провулок Кутузова - на провулок Євгена Гуцала; проспект Московський - на проспект Степана Бандери.

Як повідомлялося, за рішення перейменувати Московський проспект на проспект Степана Бандери 7 липня 2016 року проголосували 87 із 97 присутніх на засіданні Київської міської ради депутатів, проти не висловився ніхто. Того самого дня на сайті Київради було зареєстровано електронну петицію "не допустити перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери і присвоїти йому нейтральну назву", пізніше петиція набрала необхідні для розгляду владою міста 10 тис. голосів. Влада Києва відхилила цю петицію у зв'язку з фальсифікаціями голосування.

1 червня 2017 року Київська міська рада проголосувала за перейменування проспекту генерала Ватутіна на проспект Романа Шухевича ("за" - 69 депутатів із 120). Окружний адмінсуд Києва 12 червня того самого року заборонив Київраді підписувати і публікувати рішення про перейменування проспекту, а Апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Окружного адмінсуду.

25 червня 2019 року Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про перейменування Московського проспекту і проспекту Ватутіна на честь Степана Бандери і Романа Шухевича відповідно.

Тодішній голова Українського інституту національної пам'яті (УІНП) Володимир В'ятрович заявив про намір подати апеляцію на це рішення. Мер Києва Віталій Кличко, у свою чергу, також заявив, що на рішення Окружного адмінсуду буде подано апеляцію. Він також анонсував повторне ухвалення Київрадою відповідних рішень щодо перейменування цих двох проспектів. 31 липня УІНП подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування рішень Київради щодо перейменування проспектів.

У грудні 2019 року Шостий апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Київської міськради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери і проспекту Ватутіна на проспект Шухевича.

У лютому 2021 року ОАСК скасував рішення Київської міськради про перейменування Московського проспекту до проспект Бандери.

Джерело: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=791475594807396&id=100018348884213

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА