16:24 22.04.2021

Правоохоронці викрили масштабну схему розкрадання землі, організовану чиновниками Держгеокадастру

2 хв читати
Правоохоронці викрили масштабну схему розкрадання землі, організовану чиновниками Держгеокадастру

Служба безпеки України викрила масштабний механізм протиправного виділення у приватну власність державних земель, який був організований вищим керівництвом Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області, повідомляє прес-служба СБУ у четвер.

"Оперативники спецслужби встановили, що організував протиправну схему колишній в. о. начальника ГУ Держгеокадастру. Він залучив до "справи" новопризначеного очільника установи та деяких керівників структурних підрозділів. Учасники оборудки виділяли з державної у приватну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення поблизу Ужгорода. Натомість до Державного земельного кадастру ділки вносили інші дані. Замовники отримували землі з лісовими угіддями під виглядом сільськогосподарських земельних ділянок", - йдеться у повідомленні.

У ньому уточнюється, що слідчі Служби безпеки України задокументували, що у 2020 році "в. о. начальника ГУ Держгеокадастру, зокрема, дав дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення у власність 26 ділянок загальною площею майже 54 га".

"Встановлено, що ці землі підлягали передачі у комунальну власність об'єднаної територіальної громади", - повідомляють у спецслужбі.

Зазначається, що в рамках кримінального провадження повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України керівнику обласного Держгеокадастру, колишньому в. о. начальника Головного управління та начальнику одного з відділів.

Крім того, за ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України про підозру повідомлено інженеру землевпоряднику.

"Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності осіб, причетних до операції", - наголошують у СБУ.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ у Закарпатській області у взаємодії з ГУ Нацполіції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА