16:53 22.04.2021

Члени керівництва парламентів України, Польщі та Литви відвідали район проведення ООС

3 хв читати
Члени керівництва парламентів України, Польщі та Литви відвідали район проведення ООС

Район проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі з робочою поїздкою відвідали перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, віце-маршал сейму Республіки Польща пані Малгожата Госієвська та віце-спікер сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударгас, повідомляє прес-служба штабу ООС у четвер.

Зазначається, що з візитом у районі проведення ООС також побували заступник міністра оборони України Олександр Поліщук, заступник командувача об'єднаних сил генерал-майор Едуард Москальов та голова Донецької обласної держадміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

"Зокрема, вони ознайомилися з роботою контрольного пункту в'їзду-виїзду "Гнутове", який є одним із семи КПВВ у районі проведення ООС та вимушено не працює повною мірою через те, що російсько-окупаційні війська з протилежного боку блокують рух людей і транспорту", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому у Facebook.

На КПВВ вони ознайомилися з ситуацією на сході України, яку їм довів заступник командувача об'єднаних сил генерал-майор Едуард Москальов та командир оперативно-тактичного угруповання "Схід" генерал-лейтенант Юрій Содоль.

Повідомляється, що на КПВВ учасники зустрічі також обговорили низку важливих проблем, що стосуються насамперед можливості якнайшвидшого врегулювання військового конфлікту між Україною та Росією, що триває.

"Україна завжди знає, що Польща та Литва - наші надійні партнери, і я переконаний, що спільними зусиллями ми зупинимо російську збройну агресію. Впевнений, що спільна взаємодія, співпраця та дружні відносини з Польщею та Литвою прискорять повернення довгоочікуваного миру до України", - зазначив щодо цього Руслан Стефанчук.

Під час візиту іноземні та українські чиновники також "на власні очі побачили і дали свою оцінку ситуації на сході України під час відвідин району ООС, а саме селища Широкиного, та спілкування з військовими, які захищають нашу державу".

"Через збройну агресію Російської Федерації мешканці цього курортного населеного пункту біля моря, що поблизу Маріуполя, залишили свої оселі і не можуть повернутися у власні домівки. На сьогодні майже 100 відсотків об’єктів житла у Широкиному зруйновано і жителі там не проживають", - повідомляють у ЗСУ.

Там додають, що після побачених представниками парламентів обох країн ЄС руйнівних наслідків російської агресії вони твердо заявили про необхідність мирного врегулювання та припинення війни на сході України.

"Зокрема, на території зруйнованого російсько-окупаційними військами селища Широкиного вони уклали тристоронню угоду про наміри на законодавчому рівні своїх країн визнати РФ агресором щодо України", - інформують у штабі ООС.

Там наголошують, що у цьому документі віце-спікери парламентів Польщі та Литви одностайно висловили своє засудження агресивних дій Російської Федерації, яка нарощує військову присутність уздовж українського кордону, підтримку суверенітету та територіальної цілісності України, наших європейських та євроатлантичних цінностей.

Пані Малгожата Госієвська та віце-спікер сейму Литовської Республіки пан Паулюс Саударгас висловили своє побратимство та підтримку України.

"Україна – не лише сусід та економічний партнер, але й друг. І нині найважливіше – солідарність з Україною і її підтримка. Я не можу називати це конфліктом, тому що важко закривати очі на смерті людей – військових і цивільних, тому це – війна... Я звертаюся до політиків західних держав - давайте навчимося вивчати досвід і підбивати підсумки історії. Росія залишається тією самою. Змінюються лише назви, лідери, але їхні методи залишаються тими самими", - зазначила віце-маршал сейму Республіки Польща.

Свою солідарність з Україною та польською колегою висловив і віце-спікер сейму Литовської Республіки.

"Ми і надалі підтримуватимемо Україну, підтримуватимемо санкції, продовжуватимемо нашу місію з допомоги Україні", - заявив литовський парламентарій.

На завершення візиту члени делегації подякували українським захисникам за те, що захищають свою країну від російського агресора.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА