17:46 22.04.2021

Єдиний е-квиток муніципального транспортного процесингу SmartTicketCity розпочав роботу в Маріуполі

2 хв читати
Єдиний е-квиток муніципального транспортного процесингу SmartTicketCity розпочав роботу в Маріуполі

У Маріуполі розпочав роботу єдиний електронний квиток муніципального транспортного процесингу - SmartTicketCity, ініціатива стартувала з відкриття автобусного маршруту 16-А, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України з посиланням на главу відомства Владислава Криклія в четвер.

Зазначено, що протягом двох найближчих тижнів цю систему буде протестовано, після чого поступово буде масштабовано на весь Маріуполь.

"Завдяки єдиному транспортному процесингу вже в найближчому майбутньому наші міста зможуть повноцінно реалізовувати важливі цифрові рішення в транспорті і переходити на використання єдиного е-квитка на всі види транспорту SmartTicket, який ми в Мінінфраструктури зараз активно впроваджуємо. Радий, що саме Маріуполь одним із перших розпочав цей процес, проявив ініціативу і своїм прикладом показав іншим містам, як це повинно бути. Дякую нашим партнерам із "Київстару" та VISA і фахівцям Галузевого центру цифровізації та кібербезпеки за те, що ми разом просуваємо важливі цифрові рішення та проекти для наших міст. Запрошую всіх міських голів до участі в цій ініціативі", - наголосив Криклій під час презентації сервісу, слова якого наводить прес-служба.

За його словами, впровадження єдиного електронного квитка муніципального транспортного процесингу дасть змогу містам сформувати єдиний підхід до безготівкової оплати проїзду в громадському транспорті, спростити придбання поїздки онлайн, зокрема не лише для жителів, а й для гостей міста. При цьому розплатитися за проїзд можна будь-якими безконтактними платіжними засобами будь-якого банку України та світу.

Питання впровадження SmartTicketCity в Маріуполі та інших містах курирує Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки (ГЦЦК) під керівництвом Мінінфраструктури в співпраці з ТОВ "Смарт-тикет технолоджи" та в партнерстві з VISA і "Київстар".

Участь у презентації SmartTicketCity взяли гендиректор ГЦЦК Володимир Набоков, мер Маріуполя Вадим Бойченко, директор з розвитку нових напрямів бізнесу "Київстару" Ілля Польшаков, старший директор з цифрових рішень Visa у країнах СНД і Південно-Східної Європи VISA Андрій Алєйкин, голова наглядової ради ТОВ "Смарт-тикет технолоджи" Дмитро Овсій, засновник Асоціації малих міст України Павло Козирєв.

Проект SmartTicket стартував 22 вересня 2020 року. Тоді він розпочався із запуску єдиного електронного квитка для подорожей поїздами далекого сполучення "Укрзалізниці" та міським транспортом у Києві. У грудні до сервісу приєдналася авіакомпанія SkyUp Airlines, а в березні 2021-го - автобусний перевізник Gunsel Lines.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА