18:13 22.04.2021

Арестович: Скупчення російських військ біля кордонів України та їх відведення від самого початку не пов'язані зі зверненням Путіна до Федеральних зборів

2 хв читати
Арестович: Скупчення російських військ біля кордонів України та їх відведення від самого початку не пов'язані зі зверненням Путіна до Федеральних зборів

Зосередження збройних сил Російської Федерації у Південному та Західному військових округах поблизу кордонів України у зв'язку з плановими навчаннями та їх відведення, заплановане на 23 квітня, з самого початку не були пов'язані зі зверненням Путіна до Федеральних зборів, вважає речник української делегації в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Олексій Арестович.

"Перекидання збройних сил Росії до українських кордонів проводилося не під звернення Путіна до Федеральних зборів. Це стратегічні військові навчання, які, як правило, плануються за рік-два", - розповів Арестович у коментарі інформаційному агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас, за словами Арестовича, "в Росії успішно вдалося накласти інформаційну кампанію з перекидання військових сил і послання до Федеральних зборів на реальне пересування військ, щоб залякати Україну та країни Європейського Союзу".

"Це єдине, що вдалося Росії. Але у відповідь вона отримала консолідовану позицію Заходу, узгоджену з Україною, - це і суворі заяви, і червоні лінії, і рішення конгресу США про постачання озброєння до України", - зазначив він.

Арестович також додав, що "у Росії немає великого економічного потенціалу, щоб продовжувати тримання військових у точках їх передислокації".

"Проводити нескінченно навчання теж не можна. Це дуже дорого, особливо в умовах понад 100-тисячного угруповання. До того ж, немає сенсу їх далі тримати "у полі". Вони там розкладаються. Велика частина російських військ передислокувалася навіть не на полігони, а просто - в окремі точки зосередження, де вони не можуть займатися нормальною бойовою підготовкою. А що робить солдат, коли він не займається бойовою підготовкою? Він п'є, підпалює намети, стріляє тощо. Тому їх потрібно повертати", - сказав він.

За словами Арестовича, також "незабаром навчання НАТО Defender Europe - 2021 вступлять в активну фазу".

"Наступати у ситуації, коли українські війська розгорнуті та готові до відбиття російської агресії, а західніше від України відбуваються навчання країн-альянсу НАТО - недоцільно", - резюмував Арестович.

Як повідомлялося, на 23 квітня міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу анонсував початок процесу повернення до пунктів постійної дислокації російських військ, які були задіяні на навчаннях у Південному та Західному військових округах поблизу кордонів із Україною.

Особовий склад 58-ї армії Південного військового округу, 41-ї армії Центрального військового округу, 7-ї та 76-ї десантно-штурмової та 98-ї повітряно-десантної дивізії мають повернутися до пунктів постійної дислокації до 1 травня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА