19:48 22.04.2021

МЗС України: Висловлювання представників МЗС РФ про оголошення "загальної мобілізації" в Україні - черговий приклад дезінформації

1 хв читати
МЗС України: Висловлювання представників МЗС РФ про оголошення "загальної мобілізації" в Україні - черговий приклад дезінформації

Висловлювання представників міністерства закордонних справ Російської Федерації про оголошення "загальної мобілізації" в Україні - черговий приклад дезінформації, заявив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Підписаний 21 квітня президентом Володимиром Зеленським закон покликаний удосконалити процедуру призову резервістів в особливий період. Ключовий елемент - йдеться про заходи реагування на випадок настання критичних загроз національній безпеці", - сказав Ніколенко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Він зазначив, що єдиною державою у світі, яка звинувачує Україну в "агресивних мілітаристських планах", є Російська Федерація.

"На тлі ескалації Росією безпекової ситуації наша держава отримала безпрецедентну міжнародну підтримку. Іноземні партнери особливо відзначають мудру і виважену позицію керівництва України", - зазначив речник.

Ніколенко наголосив, що від самого початку українська сторона чітко заявила, що не піддаватиметься на російські провокації і залишається відданою політико-дипломатичному врегулюванню збройного конфлікту з Росією.

Раніше офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова заявила, що президент України Володимир Зеленський "оголосив загальну мобілізацію" і звинуватила Київ в "агресивних мілітаристських планах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА