07:46 23.04.2021

Сенатори поставили під питання безпеку автомобілів Tesla

2 хв читати
Сенатори поставили під питання безпеку автомобілів Tesla

Два американські сенатори закликали Національне управління з безпеки дорожнього руху (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA) розробити рекомендації для автовиробників з метою поліпшення якості систем допомоги водієві після недавньої ДТП з електромобілем Tesla, пише The Wall Street Journal.

"Ми побоюємося, що питання безпеки, щодо цих автомобілів, стають типовими, - йдеться у зверненні, направленому NHTSA сенаторами-демократами Річардом Блюменталем і Едом Маркі. - Це викликає серйозну тривогу і заслуговує вашої уваги".

У понеділок NHTSA почало розслідування смертельної ДТП, що сталася в минулі вихідні. Загалом регулятор перевіряв більше двох десятків аварій за участю автомобілів Tesla, основну частину яких пов'язано з використанням системи допомоги водієві.

Як повідомлялося, автомобіль Tesla Model S 2019 року випуску в минулі вихідні врізався в дерево в Спрінгу, штат Техас. Двоє людей, що перебували в машині, загинули. За даними поліції, електромобіль був у режимі автопілота.

Втім, глава Tesla Inc. (SPB: TSLA) Ілон Маск заявив, що розбитий електромобіль не перебував у режимі автопілота.

У Tesla неодноразово зазначали, що режим автопілота не є заміною водієві, і при використанні функції необхідно стежити за дорогою і контролювати ситуацію. "Автопілот і функція повного самоврядування повинні використовуватися за постійної уваги водія, який тримає руки на кермі і готовий у будь-який момент прийняти управління", - йдеться на сайті компанії.

Акції Tesla втрачають у ціні 1,2% на торгах у четвер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА