12:44 23.04.2021

У Києві затвердили особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час Великодніх свят

2 хв читати
У Києві затвердили особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час Великодніх свят

Столична влада затвердила особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"Наближаються Великодні свята, тривалі вихідні й дуже ризикований момент для епідеміологічної ситуації. Люди планують іти в церкви, святкувати компаніями, відвідувати публічні місця. І дуже важливо, щоб наслідком радості від свята не стала біда від хвороби. Щоб у середині травня ми знову не отримали різкого сплеску захворюваності. Я закликаю всіх бути свідомими та не ставитися легковажно до рекомендацій фахівців", - наголосив Кличко під час онлайн-брифінгу в п'ятницю.

Він повідомив, що вранці відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, на якому було затверджено особливі вимоги до проведення релігійних заходів під час святкування Вербної неділі та Великодня.

Зокрема, щоб запобігти сплеску вірусу, столична влада рекомендує керівникам церков і релігійних організацій проводити богослужіння в онлайн-режимі. Проте якщо парафіяни підуть у церкву, необхідно дотримуватися суворих правил і обмежень.

"По-перше: храми повинні забезпечити дезінфекцію і провітрювання приміщень. По-друге: обмежити кількість відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 квадратних метрів приміщення. По-третє: забезпечити температурний скринінг тих, хто братиме участь у богослужіннях. І, звісно, маскового режиму ніхто не скасовував!" - наголосив мер столиці.

Кличко додав, що напередодні міська влада зустрічалася з представниками всіх конфесій, яких закликали дотримуватися карантинних обмежень.

"Ми також очікуємо свідомого та зваженого рішення Всеукраїнської ради церков, яка зібралася сьогодні для ухвалення єдиного рішення усіма конфесіями про те, як проводити богослужіння, і як відбуватиметься освячення великодніх кошиків. Переконаний: церква має піклуватися про здоров'я своїх вірян і не наражати на їх небезпеку", - сказав мер.

Також він нагадав, що ситуація з захворюваністю коронавірусом у Києві залишається складною, і закликав усіх киян провести свята в колі сім'ї, не збиратися великими компаніями і не йти в місця великого скупчення людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА