13:27 23.04.2021

ПРООН надасть Україні технічну допомогу для подолання наслідків пандемії

2 хв читати
ПРООН надасть Україні технічну допомогу для подолання наслідків пандемії

Програма розвитку ООН (ПРООН) надасть Україні технічну допомогу на суму майже 25 млн грн ($870 000) для подолання наслідків пандемії коронавірусу, повідомляє відділ комунікації ПРООН в Україні.

Зазначається, що угода, яка буде офіційно укладена між Міністерством охорони здоров'я України та ПРООН 21 квітня, діятиме до 2024 року.

Постійна представниця ПРООН в Україні Дафіна Герчева зазначила, що ключовими цілями ініціативи є підтримка уряду України в оперативному реагуванні на пандемію COVID-19 шляхом зміцнення інституційного потенціалу в управлінні кризовими ситуаціями та ефективній комунікації у сфері охорони здоров'я.

"Ці заходи допоможуть зменшити нерівність та соціальну ізоляцію, спричинену COVID-19, сприятимуть ефективному та інклюзивному управлінню, а також підтримці стійкості української системи охорони здоров'я", - сказала Герчева.

Зазначається, що кошти, надані у результаті переорієнтації позики Світового банку, будуть витрачені на чотири основних напрями, зокрема, залучення організацій пацієнтів і приватного сектору до поширення інформації щодо запобігання COVID-19 і консультування населення з обмеженим доступом до інформації та/або вразливих груп ; розробку IT-застосунку для відстеження контактів COVID-19; розробку інформаційно-аналітичного модуля з оперативного моніторингу, прогнозування та реагування на поширення COVID-19 в Україні; розробку навчального модуля щодо поводження з медичними відходами для працівників медичних закладів, які займаються пацієнтами з COVID-19 і проведення тренінгів для персоналу.

Заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова наголосила, що міжнародна підтримка під час світової пандемії надзвичайно важлива для українців.

"Ми раді, що з'являться додаткові можливості та інструменти у подоланні COVID-19. Організація ПРООН відома, зокрема, високою експертизою у сфері IT-рішень, заснованою на широкому міжнародному досвіді. Я вірю, що в Україні будуть втілені найкращі світові практики", - заявила Шаталова.

У відділі комунікації ПРООН в Україні нагадують, що з 2015 року ПРООН підтримує впровадження реформи охорони здоров'я в Україні шляхом підвищення ефективності, результативності, прозорості та підзвітності національної системи закупівель медичних послуг, розширення можливостей представників громадянського суспільства та посилення спроможності державних установ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА