14:33 23.04.2021

Російські найманці домагаються ескалації конфлікту на Донбасі, звинувачуючи ЗСУ в обстрілах - українська сторона СЦКК

2 хв читати
Російські найманці домагаються ескалації конфлікту на Донбасі, звинувачуючи ЗСУ в обстрілах - українська сторона СЦКК

Упродовж останніх тижнів кількість збройних провокацій у районі Донецька та Горлівки різко збільшилася, російські найманці, застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, намагаються всіляко домогтися ескалації конфлікту на Донбасі, зазначено в заяві української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).

"Причому пропорційно збільшується калібр забороненого Мінськими домовленостями озброєння, яке майже в кожному обстрілі, застосовують окупанти. Не досягнувши бажаного результату, а саме відкриття вогню у відповідь зі сторони Збройних сил України, куратори найманців намагаються у будь-який спосіб добитися ескалації конфлікту. О 07.15, 23 квітня, відверто маніпулюючи координаційним механізмом через СММ ОБСЄ, та даючи хибні обіцянки припинити вогонь, окупанти звинуватили ЗС України у здійсненні "обстрілу" району населеного пункту Шахти 6,7 біля Горлівки з застосуванням артилерії калібру 152 мм", - зазначено в заяві української сторони СЦКК, розміщеній на сторінці штабу Операції об'єднаних сил у Facebook.

Українська сторона СЦКК категорично спростовує звинувачення в обстрілах і зазначає, що "такі провокації та фейкові інформаційні вкиди покликані підтримувати загарбницьку стратегію РФ".

Зазначається, що ЗСУ суворо дотримуються режиму припинення вогню, відповідна техніка й озброєння розміщуються в районах зберігання за лініями відведення відповідно до Мінських домовленостей.

Також українська сторона СЦКК нагадала, що курс уряду України на вирішення конфлікту виключно дипломатичним шляхом залишається незмінним.

"Українська сторона СЦКК підготувала й направила відповідну ноту протесту на адресу голови СММ ОБСЄ з проханням надати адекватну оцінку провокаційним діям збройних формувань ОРДЛО", - йдеться в заяві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА