16:13 23.04.2021

ДБР повідомило про підозру в службовій недбалості екс-керівникам Шацького парку

1 хв читати
ДБР повідомило про підозру в службовій недбалості екс-керівникам Шацького парку

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру двом колишнім директорам Шацького національного природного парку, які в різні проміжки часу допустили на території парку незаконні вирубування лісу на загальну суму понад 16 млн грн, повідомляє прес-служба ДБР у п'ятницю.

"Встановлено, що посадовці нацпарку підписали лісорубні квитки без встановлених лімітів та не перевіривши наявність спецдозволів. Через це державі завдано збитків на загальну суму 16 млн 851 тис. грн. Водночас у ході розслідування збитки було відшкодовано", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що одному екс-директорові, який заподіяв збитків на понад 7 млн 345 тис. грн, та іншому екс-посадовцю, який заподіяв збитків на понад 9 млн 505 тис. грн, повідомлено про підозру за статтею службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років", - наголошують у ДБР.

Там додають, що процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Волинська обласна прокуратура, а оперативний супровід УСР у Волинській області ДСР НПУ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА