Події

14,2% україномовних і 23,4% російськомовних стикаються з негативним ставленням через їхню рідну мову

14,2% україномовних і 23,4% російськомовних людей стикаються з негативним ставленням з боку інших людей через їхню рідну мову, свідчать результати загальнонаціонального опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з Центром політичної соціології.

Респондентам, зокрема, було поставлено запитання, "чи стикаєтеся ви або члени вашої родини з негативним ставленням з боку інших людей через вашу рідну мову?".

Так, 14,2% україномовних громадян відповіли, що стикаються з таким негативним ставленням, 80% - не стикаються, а 5,8% не змогли відповісти на запитання. Що стосується російськомовних громадян, то 23,4% повідомили, що стикаються з негативним ставленням через їхню рідну мову, 73,2% - не стикаються, а 3,3% не змогли відповісти.

Опитування було проведено 16-27 лютого 2021 року серед 2 003 респондентів з усіх регіонів України, за винятком окупованих територій. Вибірка репрезентативна за такими показниками, як стать, вік, тип населеного пункту та область проживання. Максимальна випадкова похибка не перевищує 2,2%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ