20:56 23.04.2021

Жінка-поліцейський вбита у Франції, влада назвала це терактом

2 хв читати
Жінка-поліцейський вбита у Франції, влада назвала це терактом

Жінка-поліцейський загинула в п'ятницю в комісаріаті комуни Рамбуйє під Парижем від ножових поранень, завданих їй нападником, оголосила прокуратура департаменту Івелін.

Вбивця був застрелений колегами загиблої. Під час нападу він кричав: "Аллах акбар".

"Нація співчуває її родині, її колегам і силам правопорядку. Ми ні в чому не поступимося в розпочатій боротьбі проти ісламістського тероризму", - так відреагував у Twitter президент країни Емманюель Макрон на цей злочин.

Зі свого боку прем'єр-міністр Жан Кастекс, який прибув на місце події, заявив: "Наша рішучість боротися проти тероризму у всіх його проявах непорушна, як ніколи".

При цьому він нагадав, що департамент Івелін вже має трагічні сторінки в своїй недавній історії. Зокрема, учитель Самуель Паті загинув від рук терориста чеченського походження в місті Конфлан-Сент-Онорин, розташованому також у департаменті Івелін.

Розслідуванням вбивства в Рамбуйє опікується національна антитерористична прокуратура. Справа заведена через "вбивство особи, яка уособлює державну владу, з терористичним задумом", передають французькі ЗМІ з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За даними ЗМІ, нападник - туніського походження, згідно знайдених у нього документів, йому 37 років. Він нелегально прибув до Франції у 2009 році і був легалізований в 2019 році, мав дозвіл на проживання до 25 грудня 2021 року. У Рамбуйє він переїхав недавно з департаменту Валь-де-Марн, де працював водієм з доставки товарів. Раніше не був відомий правоохоронцям як радикал.

За заявою міністра внутрішніх справ Франції Жеральда Дарманена, нападник попередньо провів розвідку на місцевості, перш ніж перейти до дій.

Вбитій було 49 років, вона мати двох дітей 13 і 18 років. Загибла була адміністративним співробітником комісаріату, не носила уніформу, не була озброєна і працювала на прийомі відвідувачів. За попередніми відомостями, вона виходила на стоянку до свого автомобіля, і, коли поверталася до комісаріату, вбивця увійшов разом із нею і накинувся на неї з ножем.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА