07:28 24.04.2021

Регулятори США дозволили відновити використання вакцини від Johnson & Johnson

2 хв читати
Регулятори США дозволили відновити використання вакцини від Johnson & Johnson

Центр з контролю за захворюваннями США (CDC) і Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) заявили, що знімають обмеження на використання вакцини компанії Johnson & Johnson.

"Після ретельного аналізу з приводу безпеки застосування, включно з двома засіданнями Консультативного комітету CDC з практики імунізації, FDA визначило, що пауза у використанні вакцини від COVID-19 Janssen від компанії Johnson & Johnson в США повинна бути скасована, і використання слід відновити", - йдеться в заяві обох організацій.

У документі зазначається, що як CDC, так і FDA впевнені в "ефективності та безпеці вакцини в запобіганні COVID-19". Відповідно до доступних даних з вакцини, її "переваги перевищують її відомі і потенційні ризики". Крім того, наголошується, що ймовірність виникнення випадків тромбозу після вакцинації препаратом Johnson & Johnson "є дуже низькою", щодо цього продовжиться розслідування.

Раніше повідомлялося, що група експертів Центрів з контролю і профілактики захворювань США (CDC) у п'ятницю проголосувала за те, щоб рекомендувати відновлення використання вакцини від COVID-19 компанії Johnson & Johnson.

Минулого тижня два центри масової вакцинації в штатах Північна Кароліна і Колорадо (США) тимчасово закрилися після того, як у деяких людей були несприятливі наслідки від вакцини компанії Johnson & Johnson.

Американські органи охорони здоров'я рекомендували призупинити вакцинацію препаратом виробництва Johnson & Johnson після того, як вони почали розслідування з приводу утворення тромбів у шести жінок, які отримали цю вакцину.

До перевірки передбачуваного зв'язку між щепленням і тромбозами приступили Центри з контролю і профілактики захворювань США, Управління з контролю за продуктами і ліками США і Європейське агентство з лікарських препаратів.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА