17:01 26.04.2021

У Чорнобильській зоні планується побудувати сучасний КПП, музей та місця відпочинку - заступник голови ОП

1 хв читати
У Чорнобильській зоні планується побудувати сучасний КПП, музей та місця відпочинку - заступник голови ОП

У рамках програми "Велике будівництво" в Чорнобильській зоні відчуження оновлюються основні траси, також у планах - побудувати сучасний КПП із музеєм та місця відпочинку, повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко за підсумками передвідкриття мультимедійної виставки "Чорнобиль. Подорож" у павільйоні №1 Національного комплексу "Експоцентр України" на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

"Україна працює над тим, щоб ця територія стала не місцем забуття, а точкою розвитку. У Чорнобильській зоні уже працює перша сонячна електростанція Solar Chernobyl, є можливості для створення нових схожих підприємств. Тут великий потенціал для науково-дослідних експедицій. Кількість туристів за останні три роки зросла у 16 разів. Цікавим напрямом для інвестицій є кіновиробництво", - написав він.

Говорячи про виставку "Чорнобиль. Подорож", Тимошенко зазначив, що завдяки сучасним технологіям прямо в павільйоні №1 можна потрапити до самої зони відчуження і навіть досліджувати її.

За його словами, також там безліч відео, архівних фотографій, можна послухати людські історії, записати свої власні думки та переживання у відео- або аудіоформаті.

"Поступово Чорнобиль стає одним із туристичних магнітів України. Символом того, що людство здатне відновлюватись, якщо робитиме висновки із власних помилок", - наголосив Тимошенко.

Виставка "Чорнобиль. Подорож" буде доступна відвідувачам після пом'якшення карантинних обмежень.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА