13:44 26.04.2021

У Києві затримали чоловіка, який організовував фіктивні шлюби іноземців з українками

2 хв читати
У Києві затримали чоловіка, який організовував фіктивні шлюби іноземців з українками

Правоохоронці затримали в Києві чоловіка, який за допомогою налагоджених зв'язків із посадовцями органів реєстрації актів цивільного стану організовував реєстрацію фіктивних шлюбів іноземців із громадянками України, повідомляє прес-служба столичної поліції.

"Працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції в м. Києві спільно з Київською міською прокуратурою, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в м. Києві та за силової підтримки бійців полку поліції особливого призначення №1 у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, припинили злочинну діяльність осіб, які здійснювали легалізацію іноземців на території України за грошову винагороду", - йдеться в повідомленні в соцмережі Facebook.

Правоохоронці встановили, що 27-річний громадянин іншої держави шляхом підроблення документів надавав іноземцям допомогу в отриманні посвідок та займався переправленням їх до країн Європи.

"Правопорушник організував канал незаконного переправлення іноземців через державний кордон України, замаскувавши це під укладення фіктивних шлюбів з українками, користуючись корупційними зв'язками зі службовими особами органів реєстрації актів цивільного стану в Київській області. Вартість такого "одруження" становила близько $3500. Крім того, взамін дівчата отримували $1000 за статус "дружини", - розповів в. о. начальника сектору відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, поліції Києва Олексій Гаврилюк.

Зловмисник та його знайомий, 35-річний житель Київської області, підшукували громадянок України серед своїх друзів. Це, зокрема, були незаміжні жінки у скрутному матеріальному становищі, які погоджувалися на оформлення фіктивних шлюбів із невідомими іноземцями.

"Під час проведення першого етапу оперативної закупки за оформлення фіктивного шлюбу іноземця з громадянкою України правопорушнику передано 10 тис. грн. Під час другого етапу йому передано 52 тис. грн та затримано на місці скоєння злочину в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", - розповів Гаврилюк.

У рамках кримінального провадження правоохоронці здійснили п'ять обшуків у Києві та Київській області за місцем проживання фігурантів і в їхніх автомобілях. Поліцейські вилучили речові докази злочинної діяльності - гроші, мобільні телефони, чорнові записи, флеш-накопичувачі, комп'ютерну техніку, документи іноземців, свідоцтва про шлюб.

Слідчі повідомили правопорушнику про підозру в скоєнні злочину за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. На час слідства фігурант перебуватиме під вартою. Йому загрожує позбавлення волі терміном від семи до дев'яти років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років із конфіскацією майна.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА