07:29 27.04.2021

У межах "Великої реставрації" в Києві можуть відремонтувати Національний художній музей та Нацконсерваторію

2 хв читати
У межах "Великої реставрації" в Києві можуть відремонтувати Національний художній музей та Нацконсерваторію

У межах нової програми "Велика реставрація", яка буде запущена найближчим часом, у столиці можуть відремонтувати Національний художній музей, Національну консерваторію і низку інших об'єктів, заявив заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Юрій Тацій.

"У минулому році Кабінет міністрів України видав постанову про Порядок відбору проектів робіт із реставрації, консервації, ремонту пам'яток культурної спадщини, які будуть реалізовані в рамках програми "Велике будівництво". За інформацією Мінкультури, зараз розглядається включення в проект низки київських пам'яток, зокрема, Національного Художнього музею, Національної консерваторії та інших", - цитує Тація прес-служба КМДА.

Чиновник також окреслив основні вимоги до об'єктів, які будуть відреставровані у межах "Великої реставрації".

"Загалом, згідно з постановою Кабміну, до участі у відборі допустять наступні об'єкти: ті, які є територіально доступними пам'ятниками культурної спадщини, тобто, включені в транспортну інфраструктуру; ті, що є або можуть після реалізації проекту стати осередками культурного життя територіальної громади; власники яких дотримуються законодавства про охорону культурної спадщини; ті пам'ятки, які відповідають призначеним органами охорони культурної спадщини охоронним заходам; які не перебувають в обтяженні (арешт, іпотека, застава)", - уточнив чиновник.

Як повідомлялося, заступник глави Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив про відкриття нової програми в межах "Великого будівництва" під назвою "Велика реставрація", на яку держава виділила 2 млрд грн.

"Президентом було прийнято рішення про відкриття нової програми в межах "Великого будівництва", яка називається "Велика реставрація". Це програма відновлення та реставрації об'єктів культурної спадщини - театрів, замків, музеїв, фортець тощо ... На програму "Велика реставрація" виділена рекордна сума в історії України - 2 мільярди грн", - заявив Тимошенко під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм" 10 березня в Києві.

Головною метою "Великої реставрації" заступник голови ОП назвав збереження культурної спадщини, наголосив, що "це важливо і для держави, і особисто для президента".

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА