10:56 27.04.2021

Донбас можна економічно реінтегрувати за два роки - Колесніков

2 хв читати
Донбас можна економічно реінтегрувати за два роки - Колесніков

Економічна реінтеграція тимчасово окупованої частини Донбасу можлива протягом двох років, вважає віце-прем'єр і міністр інфраструктури у 2010-2012 роках Борис Колесніков.

"Потрібно розуміти, що немає жодних проблем в економічній інтеграції Донбасу (я не кажу про політичну частину питання). Там потрібно реалізовувати і нові проекти, і відновлювати те, що потребує відновлення. Немає неможливих речей. За два роки можна повністю реінтегруватися і через два з половиною роки вже отримувати доходи в бюджет держави Україна - в єдиній державі разом із Донбасом", - сказав він у понеділок увечері у програмі "Хард з Влащенко" на каналі "Україна 24".

За його словами, "насамперед там варто розвивати потужне машинобудування (і готові прийти західні компанії), металургійну галузь, а що стосується сільського господарства - потрібен глибокий ступінь переробки з отриманням високої доданої вартості".

Колесніков також підтримав ідею зустрічі президентів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

"Будь-які кроки з повернення миру корисні. І він (Володимир Зеленський - ІФ) не просто сказав слова - він виконує свою передвиборну програму. Один із небагатьох, якщо не єдиний із українських політиків. Я хочу нагадати, як був підписаний Мінський договір, зданий аеропорт у Донецьку, а потім туди молодих хлопців послали на вірну смерть. Потім був Мінськ-2, і шість років він не виконується. Тому будь-які зусилля президента щодо досягнення миру лише вітаються. Він може зустрічатися з ким завгодно і де завгодно, лише б захищалися українські інтереси, тому що йому довірили голоси 73% виборців. Будь-які зусилля, які приведуть назад, до України, Донбас, де гинуть люди, а потім і Крим - заслуговують на повагу", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про вибір між фінансуванням доріг і вакцинацією, Колесніков зауважив, що логічно було б насамперед скоротити неефективні держвидатки.

"Трагедія сучасної влади у тому, що вона не може зламати систему і система її поглинає. Я б на 90 відсотків скоротив держвидатки на персонал, краще допомогу заплатити і перекваліфікувати той самий персонал, і знайшов би гроші і на дороги, і на вакцини. Без доріг не буде економіки і грошей на вакцини не буде", - сказав він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА