19:03 27.04.2021

Росія намагається виключити з ТКГ українських представників Донецької і Луганської областей

2 хв читати
Росія намагається виключити з ТКГ українських представників Донецької і Луганської областей

Російська сторона намагається виключити громадських експертів, представників Донецької та Луганської областей від України з переговорного процесу, заявив представник Донецька в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Сергій Гармаш.

"Сьогодні, на неформальній зустрічі учасників консультацій, а офіційне засідання робочої групи так і не відбулося, укотре було озвучено пропозицію працювати в колишньому складі, тобто з повноважними представниками, до яких Москва зараховує і запрошених із Донецька та Луганська, відповідно, Михайлову і Мірошника", - написав Гармаш на своїй сторінці у Facebook.

За словами Гармаша, "мета полягає в намірі Росії повернути монополію на представництво в переговорах від ОРДЛО московським маріонеткам і викинути з переговорного процесу переселенців".

"Ми сильно заважаємо Росії в суб'єктивізації ОРДЛО як сторони конфлікту. А для неї в цьому - увесь сенс "Мінська". Стає дедалі зрозумілішою мета поведінки Росії із залученням до консультацій у ТКГ терористки Майї Пирогової та обвинуваченням у шпигунстві радника української делегації Дениса Казанського. Мабуть, це така пропозиція з розблокування роботи політичної групи ТКГ, з якою уже вдруге виступає представник Росії", - зазначив він.

За словами Гармаша, це елементи шантажу Росією України.

Він також нагадав, що продовження участі засудженої за тероризм в Україні Майї Пирогової як громадського експерта від ОРДЛО означатиме автоматичний вихід українських представників із переговорної кімнати з іншими учасниками ТКГ.

Джерело:

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА