20:00 27.04.2021

Верховна Рада має намір заборонити рекламу електронних сигарет

2 хв читати
Верховна Рада має намір заборонити рекламу електронних сигарет

Верховна Рада підтримала в першому читанні внесення змін до статті 22 закону "Про рекламу" в частині розширення дії закону на електронні сигарети і використовувані в них рідини.

За прийняття законопроекту №4212 за основу проголосували 284 депутати при мінімально необхідних 226.

Документ передбачає заборону на рекламу тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, використовуваних в електронних сигаретах, рекламу знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, електронні сигарети і рідини, які використовуються в електронних сигаретах.

Законопроект забороняє розміщення на будь-яких інших товарах зображень тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин, використовуваних в електронних сигаретах, знаків для товарів і послуг, під якими випускаються тютюнові вироби (таких як запальнички і попільнички).

Також забороняється спонсорування теле-, радіопередач, театрально-концертних, спортивних та інших заходів із використанням знаків для товарів і послуг, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими випускаються тютюнові вироби, електронні сигарети, рідини, які використовуються в електронних сигаретах.

Згідно з документом, реклама електронних сигарет і рідин для них не повинна містити зображення популярних осіб або схвалення або куріння, використання електронних сигарет. Також реклама не повинна створювати враження, ніби більшість людей курять або використовують електронні сигарети.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, заборона реклами електронних сигарет і використовуваних у них рідин має на меті турботу про збереження здоров'я нації. Документ спрямовано на скорочення вживання електронних сигарет і використовуваних у них рідин, і передбачає заміну їх реклами на соціальну антирекламу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У російському Брянську вночі були знеструмлені відразу кілька військових і промислових об'єктів - ГУР

Росіяни завдали авіаудару по Бериславу, постраждали 15 осіб - голова ОВА

ТЧХУ допомагає евакуювати маломобільних громадян із прифронтових районів Харківщини

РФ намагається збалансувати ризик для своїх заводів, на яких працюють цивільні, на користь збереження уваги до лінії фронту - британська розвідка

Саудівська Аравія передала ВПП ООН $10 млн на продовольчу допомогу українцям

На війні загинув мер Лебедина Бакликов

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА